BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Urfada kömür yolsuzluğu iddiası

Şanlıurfa'da sürdürülen operasyonda bazı memurların ihalelere aracılık yaptıkları iddiasıyla açılan davada 6 kişi tututsuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Abone ol

Şanlıurfa'da, ''kamu kurum ve kuruluşlarıyla, okullara kömür alımı ihalelerine fesat karıştırdıkları ve haksız kazanç elde ederek, devleti zarara uğrattıkları'' iddiasıyla tutuklanan 6 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan İl Sağlık Müdür yardımcıları Sait K. ve Müslüm K. ile şube müdürü Sedat G'nin yanı sıra kömür ticaretiyle uğraştığı belirtilen Sabri D, Nabi D. ve Şükrü D'nin avukatları nöbetçi mahkemeye itirazda bulundu.

İtiraz sonucu, 6 zanlının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verildi. Bu arada, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan D'nin de soruşturma kapsamında ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

OLAY

Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla okullar için açılan bazı ihaleler sonucu alınan kömürlerin, şartnamede olması gerekenden daha düşük kaloriye sahip olduğu iddia edilmişti.

Bunun üzerine söz konusu yerlerden alınan kömür numuneleri, incelenmek üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne gönderilmiş, yapılan tetkiklerde, kömürlerin olması gerekenden 2-3 kat daha düşük kaloride olduğu tespit edilmişti.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 18 kişiden, İl Sağlık müdür yardımcıları Sait K. ve Müslüm K. ile şube müdürü Sedat G, kömür ticaretiyle uğraştığı belirtilen Sabri D, Nabi D. ve Şükrü D, tutuklanmıştı.