BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.499,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Micorosf Surface'yi kamuoyuna tanıttı

Şirketin CEO'su Steve Ballmer tanıtımı yaparken şunları söyledi

Abone ol

Microsoft şirketinin CEO'su Steve Ballmer, tablet bilgisayarın tanıtımını yaptı.

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, tanıtımda çokheyecanlı olduğunu anlatırken, kendi işletim sistemleri olan Windows'u kullanan Surface'nin, başlangıç için iki farklı işletim sistemi olan Windows RT ve Windows 8 Pro'yu kullanacağını söyledi.

Henüz fiyatı açıklanmayan, Windows RT işletim sistemli Microsoft Surface 676 gram ağırlığında, kalınlığı ise sadece 9,3 milimetre. Cihazın ekran boyutu 10,6 inch. HD olan tablet PC, Microsoft Home veya Student içinde yüklü geliyor. 32 gb ve 64 gb kapasite seçenekleri mevcut olacak. Windows 8 Pro işletim sistemine sahip Microsoft Surface'nin ise 903 gram, kalınlığının ise 13,5 milimetre olduğu ifade edildi. RT modeline kıyasla daha kalın olmasının kullanılan bataryanın farklılığından kaynaklandığı belirtildi.

EKİM AYINDA PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Pro modelinde ise 64 ve 128 gb gibi iki farklı kapasite seçeneği yer alıyor. Microsoft'un bu yeni tablet bilgisayarının çıkış tarihiyle ilgili kati bir bilgi henüz olmamakla beraber, teknoloji kulislerinde yıl sonuna doğru, ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Windows'un birincil rakibi olarak Apple’ın Ipad’ini seçtiği göz önüne alınırken Windows RT işletim sistemli Microsoft Surface’in ortalama Ipad fiyatı olan 500 doların altında piyasa sürüleceği öne sürüldü.