BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'yi bırakıp AK Parti'ye kaçtılar!

Kırıkkale'de MHP'li 4, Saadet Partisi'nden ayrılan 2 bağımsız belediye başkanı AK Parti'ye geçme kararı aldı.

Abone ol

Kırıkkale'de MHP'li 4, Saadet Partisi'nden ayrılan 2 bağımsız belediye başkanı AK Parti'ye geçme kararı aldı. Bu karar MHP'de şoke etkisi yarattı. Zira Kırıkkale'de MHP'nin elinde bu durumda başkanlık kalmamış oluyor.

AK Parti'ye geçme kararı alan başkanlar şunlar:

*MHP'li Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,
*Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu,
*Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici
*Kılıçlar Belediye Başkanı Ömer Faruk Önder

Saadet Partisi'nden istifa edip bağımsız kalan Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya ve Büyükyağlı Belediye Başkanı Mevlüt Özçelik de AK Parti'ye geçiş kararı aldı.

MHP'li başkanlarla biraraya gelen bağımsız belediye başkanları AK Parti'ye geçişlerini imza altına alıp bunu da AK Parti il teşkilatına bildirdi.

Önümüzdeki günlerde resmi açıklama ve geçiş töreni yapılması içinde AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nın harekete geçtiği öğrenildi. Başkanlara AK Parti rozetini bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takması için AK Parti Genel Merkez düzeyinde girişimlere başlandı.

AK PARTİ'YE GEÇEN GEÇENE...

Öte yandan geçmişte 500 kişi Osmangazi ilçe teşkilatı saflarına 500 kişi katıldı.

Güneybudaklar köyündeki iltihak töreninde konuşan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, referandumdan Güneybudaklar'dan yüzde 64 oranında evet oyu aldıklarını hatırlatarak, "Öncelikle referandumdaki yüzde 64'lük desteğiniz ve bugünkü yoğun katılımınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizlere hizmet getirmek için sahadan elimizi eteğimizi hiç çekmeyeceğiz. Meseleleri yerinde tespit ederek kısa sürede çözüme kavuşturacağız. AK Parti kadroları bugüne kadar ne dediyse yerine getirdiği ve halkın güvenini boşa çıkarmadığı için 2 genel seçim, 2 yerel seçim ve 2 referandumdan alnının akıyla çıktı. Bugünkü iltihakla birlikte tarih yazmak için çıktığımız yolda büyük bir enerji kazandık. Sizlerle birlikte 3'üncü kez tek başına iktidar olacağımıza yürekten inanıyoruz" dedi.

Güneybudaklar köyüne ekip olarak geldiklerini dile getiren Milletvekili Hayrettin Çakmak, kaynakların etkili ve adil dağıtılmasının asli görevlerinin başında geldiğine işaret etti. Çakmak, "Bu sebeple verdiğimiz sözlerin sorumluluğu son derece büyük isteme yollarını bilenle, isteme yollarında sıkıntı yaşayanlara da eşit hizmetlerin götürülmesi gerekli. Bunun için sahadan kopmadan sorunları bizzat gözlemleyip tespit etmek gerekli" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ANAP'tan AK Parti'ye katılan 500 kişiye üyelik rozetleri takıldı.