BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrencilerin inanılmaz karne cambazlığı

Malatya'da karnelerinde zayıf not olan bazı öğrenciler, notlarını çamaşır suyu ile düzeltti.

Abone ol

Yarıyıl tatili başladı ve öğrenciler karnelerini aldı. Bazı öğrenciler takdir ve teşekkür alırken, karnelerinde zayıf olanlar ise, notlarını çamaşır suyu ile düzelterek evlerinin yolunu tuttu.

Karnelerindeki gerçek notları, çamaşır suyu ve kulak temizleme çöpüyle silen öğrenciler, bunun yerine kendi istedikleri notları tükenmez kalemle karneye yazdı. Bazıları ise arkadaşlarının notlarını kendisi belirledi.

Mahalle arasında gerçekleştirilen karne düzeltme işleminin ardından öğrenciler evlerinin yolunu tuttu. Öğrencilerden geriye ise, çamaşır suyu ve kulak çöpü kaldı.

Karnede sahtekarlık yapan öğrenciler, karnedeki notların teknolojik ortamda yazıldığını bile hesaplayamazken, ailelerinin tükenmez kalemle doldurulan karne notlarına inanıp, inanmayacakları merak konusu oldu.

"DİJİTAL ORTAMDA KARNE NOTLARINI DEĞİŞTİRDİLER"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Manisa Lisesinde, "e-okul" sistemine usulsüz olarak girilerek, yaklaşık 90 öğrencinin karne notlarının değiştirildiği tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, bin 236 öğrencinin eğitim gördüğü Manisa Lisesinde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesinden önce karnelerin basımı sırasında, karne notlarının sisteme dışarıdan müdahale yoluyla usulsüz girilerek, değiştirildiği fark edildi.

Okul öğretmenlerinin, bazı öğrencilerin notlarındaki değişikliği fark etmesi üzerine yapılan ilk incelemede, yaklaşık 90 öğrencinin karne notunun değiştirildiği tespit edilerek, olay İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi.

VALİLİK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Manisa Vali Vekili Salih Gürhan, Kemal Pınar İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini ifade eden Gürhan, şunları kaydetti: "Gereken neyse yapılacaktır. Sisteme nasıl girildiği konusunda henüz fazla bir bilgi yok. Müfettiş raporu olmadan, bir bilgi sahibi değiliz. Ancak olay doğru, e-sisteme girildiği ve not tahribatlarının yapıldığı doğru. Valilik olarak gerekli soruşturmayı açtık. Daha sonra konuyu sizlerle paylaşacağız.

Yaklaşık 90 öğrencinin notlarında değişiklik yapıldığı konusunda tespitimiz var." Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı da "Şu an Manisa Lisesinde not değişikliği yapıldığı belirlenen 90 kişinin bulunduğu sınıflarda karne dağıtılmayacak" dedi.

"VALİDEN ÖĞRENCİLERE GARİP NASİHAT"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Kars İmam Hatip Lisesinde yapılan ilk yarı yıl karne törenine katılan Vali Ahmet Kara, öğrenci ve öğretmenlere "Esas karne insanın mahşer gününde alacağı karnedir" dedi.

İmam Hatip Lisesi konferans salonundaki törene Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Ak Partili Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, bazı resmi kuruluşların müdürleri, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerden Abdülhamit Demir'in yaptığı sunumun ardından Müberra Bulut şiir okudu.

Törende konuşan Kars Valisi Ahmet Kara, "Ya öğrenci ol, ya öğretmen ol. Bu ikisi olamıyorsan dinleyici ol, emrine istinaden ben dinleyici olmak isterdim" dedi. Karne töreninde eski hatıralarının aklına geldiğini belirten Vali Ahmet Kara, şunları söyledi:

"Burası İmam Hatip Lisesidir. İmam Hatip Liseli çalışmanın farz olduğunu bilir. Onun için ben sizlere 'çalışın' diye nutuk atmayacağım. İmam Hatip Lisesi öğrencisi ahlaklılığın ne demek olduğunu en iyi şekilde bilir. Peygamberin hadisleri ve Kuran'ın emirleriyle hepsini öğrenmiştir. Dolayısıyla ben, 'doğru olun, dürüst olun, yalan söylemeyin' de demeyeceğim"