BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na twitle Erzurum mesajı!

Twitter'da bu hafta neler oldu, en çok hangi konular konuşuldu?

Abone ol

TWİT-ÜL HAVADİS-  "Twitter'da bu hafta en çok ne konuşuldu?" sorusunun cevabı aslında gündemde en çok konuşulan ne varsa o konuşuldu şeklinde verilebilir. Ama bazen istisnalar çıkıyor. Çünkü Twitter'ın da kendine özgü bir gündemi var. Bazen Twitter kullanıcılarının aralarında geçen bir polemik ya da bir Twitter kullanıcısının ettiği bir laf aniden twit aleminin gündemine düşüveriyor. Şekil1-A: Melih Gökçek (@06melihgokcek)

Bu haftanın en çok konuşulan konularına baktığımızda ise özellikle son 2-3 gündür Mısır'daki protestoların Twitter'a da damga vurduğunu söyleyebiliriz. Bildiğiniz gibi Tunus'ta başlayan halk direnişi adeta bir domino etkisi yaratarak diğer islam ülkelerine de sıçradı.

 Yasemin Devrim'inden en çok etkilenen ülke ise Mısır oldu. Mısır'da halkın hükümete karşı gösterdiği direniş sosyal paylaşım sitelerinde de fazlaca yankı buldu. Sosyal medyanın gücü o kadar büyük ki Mısır'da halkın internet erişimi engellendi. Seslerini Twitter ve Facebook'tan tüm dünyaya duyuran Mısır halkı şimdi bu ağlara ulaşamıyor.

Twitter kullanıcıları Mısır'daki direnişin daha fazla ses getirmesi için twitlerinin sonuna #Egypt ve #jan25 ibarelerini koyuyorlar.

 25 Ocak'ın anlamı ise; protesto çağrılarının, 25 Ocak'ı Facebook ve Twitter sayfalarında "öfke günü" ilan eden genç internet meraklısı eylemcilerinden gelmesiydi. 25 Ocak Twitter'da da "öfke günü" ilan edildi. Mısır'daki direnişle ilgili twitlerden bazılarını sizlerle paylaşalım:

fatihinnesli
Mısır Polisi ile eylemciler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Mısır'dan yaralı ve ölü haberleri gelmeye başladı. #freeegypt #vivaegypt

IsinElicin
Niye birileri inanmak istemiyor Mısır'da iktidarın devrilebilecegine İcin icin siddetle bastırılsın beklentisi mi ezik bir psikoloji belki

Tagatoz
Mısır'da göstericilere müdahale eden polise, göstericiler ''kardeş ne kadar maaş alıyorsun'' diye sorup kendilerine katıyorlarmış.Şaka değil

sbasegmez
İster misiniz wikileaks mağduru A.B.D. Mısır'daki internet yasaklarını destekleyen bir bildiri yayınlasın?

hkubra
Mısır'daki birçok aktivist cep telefonu servislerinin de bazı bölgelerde&bazı operatörlerde birer birer çökmeye başladığını söylüyor #Jan25

ERZURUM'DA KIŞ OLİMPİYATLARI AÇILIŞI

Biliyorsunuz Universiade 2011 Kış Olimpiyatları bu sene Erzurum'da.

Üzerinde bir çok polemik yapılan kış olimpiyatlarının açılışı dün gerçekleşti.

Kılıçdaroğlu bir türlü kar yağmayan Erzurum için "hükümetin bereketsizliği" demişti. Bunun üstüne Başbakan Erdoğan da "o gün açılışa gel kar var mı yok mu gör" çağrısında bulunmuştu.

Dün açılış öncesinde kar yağan Erzurum, Twitter aleminin de gündemindeydi. Kimileri açılıştan duydukları heyecanı twitlerken kimileri de Başbakan ve Kılıçdaroğlu arasındaki bu polemikle ilgili geyik yaptı. İşte açılışla ilgili ilginç twitler:

Başbakan Erzurum'a gidince kar yağmış ama Ankara'da da güneş açmış :)))

Dünkü açılışta Kenan Doğulu varmış. Oysa İbrahim Erkal olmalıydı. Official Theme Song by İbrahim Erkal. "Hadi gel Erzurum'a gel..."

fatihvural
Kar; Universiade açılışlarına yetişti! Simdi, Kemal Kılıcdaroglu'na, Bünyamin Sürmeli'yi, Erzurum'dan milletvekili adayı yapması yakışır!

06melihgokcek
KK'nin Erzurum'a gitmesi için yürek ister. Adamcağız kendini külliyen deplasmanda görüyor. Siz siyasi korku nedir bilirmisiniz?

CemKurel
Erzurum'daki billboardlarda "RTE bereket getirdi" vurgusu var. Acaba KK dedi diye mi yapildi bunlar, yoksa bunlari duyan KK mi o lafi etti?

ÇIKARTAMADIM HANGİ BİRAND?

Geçen hafta Twitter'da bir de Cüneyt Özdemir ve Ahmet Hakan'ın Mehmet Ali Birand'la ilgili twitleri vardı ki; okuyanları tebessüm ettirmeden geri kalmadı bu twitler. Mehmet Ali Birand'ı tiye alan ikilinin twitlerine gelin hep beraber bakalım.

Cüneyt Özdemir: Ahmet Melih Gökçek kim ne iş yapar? Ben buraların yabancısıyım adını ilk kez duydum...!Ahmet Hakan: melih gökçek dedin de aklıma geldi birand'ın durumu ne?

Ahmet Hakan: "ankara'da bir sürrealist..." desem?

Cüneyt Özdemir: KanalD'nin anchorman'i Birand'dan mı bahsediyorsun?

Ahmet Hakan: hayır, posta gazetesi yazarı. genar araştırmasına göre bir numara olan köşe yazarı. çıkaramadın mı ya?

Cüneyt Özdemir: Ne bileyim abi ben Genar'ın araştırmasına göre 18.45-19.45 arası en yüksek rating alan bir Birand tanıyorum Ondan mı bahserdiyorsun

Ahmet Hakan: ya cüneyt çıldırtma beni. posta yazarı olan...

Cüneyt Özdemir: Hürriyet'in internet sitesinde köşeyazıları yayınlanan da bir Birand biliyorum o olmasın sakın?

EYVAH EYVAH BİRAND OLMASIN

Cüneyt Özdemir:
 Number one radyo'da yorum yapandan bahsediyorsun sen sanırım?

Ahmet Hakan: bak şimdi tanıyacaksın: hani başbakan'ın beğenmediği gelişmeleri "eyvah" diye karşılayan var ya... işte o. tanıdın değil mi?

Cüneyt Özdemir: Tanıdık geliyor ama çıkartamadım valla... Bu senin Birand ABD ve İsrail'in sürekli Türkiye'yi cezalandırmasından korkuyor mu?

Ahmet Hakan: işin içine ABD girdiğinde daha beter "eyvah" diyor.

Cüneyt Özdemir:'eyvah eyvah birand!' mı bu yoksa?