BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL

MHPye mal edip DTPyi basacaktık!

Malatya'daki Zirve yayınevi katliamının azmettiricisi olan sanık böyle ifade verdi, salıverildi

Abone ol

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde, biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 20. duruşmasında  sanık ifadeleri şok etti.

Sanık Varol Bülent Aral, 2006 yılının Eylül ayında DYP Gençlik Kolları Başkanı Çetin Yalvaç'ın kendisini çağırdığını belirterek, “Önünde 3 klasör bulunuyordu. Onlarla ilgili bilgi verdi. Klasörlerde Alevi- Sünni, Kürt- Türk ve misyonerlikle ilgili çalışmalar vardı. Çetin, bana ‘DTP'ye baskın yapacağız ve bunu MHP'ye mal edeceğiz’ dedi. Ayrıca misyonerlerle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Ben DYP'ye gittiğim 3 günlük sürede Emre Günaydın'ı orada görüyordum” dedi.

DTP'YE DE MHP'YE DE HABER VERMİŞ!

Zirve Yayınevi'ndeki katliam öncesindeki bu konuyu bazı kişilere anlattığını söyleyen Aral, “DTP'ye giderek il başkanı olduğunu öğrendiğim bir kadına konuyla ilgili bilgi verdim. Daha sonra MHP'ye giderek böyle bir olayın gerçekleştirileceğini ve DTP'ye baskın yapılıp kendi üzerlerine atılacağını anlattım. Ardından 2'nci Ordu Komutanlığı'na giderek adını bilmediğim bir subaya konuyu aktardım. Kendisi çok ilgili davrandı. Beni Recep Albay'a yönlendirdi. Ancak Recep Albay'ın yanına gidemedim. Emniyet Müdürlüğü'ne verdiğim bilgiler ise dikkate dahi alınmadı” diye konuştu.

BU İFADELERİ VERDİ, SALIVERİLDİ

Duruşmada bu ifadeleri veren cinayetlerin azmettirici olduğu öne sürülen sanık hakkında tahliye kararı çıktı. Sanık Varol Bülent Aral'ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, bugünkü duruşmada ifadesi alınan Varol Bülent Aral'ı dinledikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma 16 Ekim 2009 tarihine ertelendi.