BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye rezil oldum, beni bırakın

Küçük yaştaki 2 kız çocuğuna tacizle suçlanıyor. Ensar Vakfı'da başkanlık yapıyordu. Mahkemede böyle dedi;

Abone ol

Çorum'da, küçük yaştaki 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Ensar Vakfı Çorum Şubesinin eski başkanı Zekai İşler'in yargılanmasına devam edildi.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Zekai İşler ve mağdurlardan E.Y'nin babası Kadir Y. katıldı.

Duruşmada ilk olarak söz alan Zeki İşler'in avukatı Yakup Özdemir, Mahkeme Başkanlığına olayın olduğu iddia edilen vakfın binasında keşif yapılmasını talep ederek, ''Vakıftaki büroda gönüllü de olsa, gönülsüz de olsa bu tür işler olamaz. Çünkü vakfın binasının yapısı bu tür olaylara uygun değil. Burada keşif yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca mağdurların Adli Tıp Kurumunda muayeneleri yapılalı uzun süre oldu. Ama rapor henüz mahkemeye ulaşmadı. Beklenen raporun mahkemeye biran önce yollanması için kuruma yazı yazılmasını ve müvekkilimin ceza evinde kaldığı süre gözönüne alınarak, tahliyesini talep ediyorum'' dedi.

''BANA KOMPLO KURULDU''

Duruşmada, suçlamaları kabul etmeyen ve kendisine iftira atıldığını öne süren İşler de bu davaya sıradan bir olay gibi bakılmaması gerektiğini söyledi.

''1 yıldır 60 sayfaya yakın ifadede bulundum. 30 yıllık meslek hayatım var. Bu tek başına bir mesele değil bana komplo kuruldu'' diyen İşler, şöyle devam etti:

''Birçok insan beni tanıyor. Ben böyle bir suç işlemedim. Yalan söylüyorlar.  Tahliyemi istiyorum. Ramazan ayını ailemle geçirmek istiyorum. Türkiye'ye rezil oldum. İşlemediğim suçtan yargılanıyorum'' dedi.

Ensar Vakfı Çorum Şubesinin eski başkanı olan, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan Zekai İşler, Vakıftaki eğitim programlarına katılan E.Y. ile E.G'nin ''cinsel istismar'' şikayeti üzerine 7 Ağustos 2008'de tutuklanmıştı. İşler hakkında 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.