BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.414,91
HABER /  POLİTİKA

MHPye göre AK Parti sabıkalı!

MHP'ye göre AK Parti kapatılmadı ama mahkeme tarafından siciline not düşüldü. İşte Şandır'ın AK Parti yorumu;

Abone ol MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ''AKP kapatılmamıştır, ama siciline, sabıka kaydına, 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı' olduğu hükmü işlenmiştir. AKP, Cumhuriyete karşı sabıkalıdır. Bu sonuç kapatılmaktan çok daha ağır bir hadisedir'' dedi.

Şandır, partisinin Mersin'in Anamur Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel değerlerine karşı suç odağı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesinde açılan kapatılma davasından ''kıl payı kurtulduğunu'' söyledi.

Anayasa Mahkemesinin kararının iyi tahlil edilmesi gerektiğini vurgulayan Şandır, şöyle devam etti:

''AKP kapatılmamıştır, ama siciline, sabıka kaydına, laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu hükmü işlenmiştir. AKP, Cumhuriyete karşı sabıkalıdır. Bu sonuç kapatılmaktan çok daha ağır bir hadisedir. Bana göre, AKP'nin bundan sonraki iktidarı hukuki meşruiyet açısından sorgulanmalıdır.''

AK Parti'nin politikasının insanları etnik ve inanç yönünden ayrıştırmaya dayalı olduğunu ifade eden Mehmet Şandır, şunları kaydetti:

''Başbakan diyor ki 'Benim 70 tane Kürt milletvekilim var'. 'Kürt vatandaşlarım' diyor Başbakan. Anayasanın neresinde 'Kürt vatandaşlarım' yazıyor? Neresinde Kürt milletvekilliği yazıyor? Başbakan bizzat kendisi bu toplumu etnik ve inanç anlamında ayrıştırıyor, bu ayrıştırmaya bir hukuk geliştirmeye çalışıyor.

Sonuçta bu ülkeyi parçalamaya çalışıyorlar. Onun için MHP'nin iktidarında ilk işimiz milli birliği sağlamaktır. Bu topraklarda yaşayan herkesi Türk milletinin şerefli ve onurlu birer üyesi olarak kabul ediyoruz, sevgiyle kucaklıyoruz. Hakkari'den Edirne'ye kadar hiçbir vatandaşımızı birbirinden ayırmıyoruz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni hepsi bizim değerli, onurlu ve eşit vatandaşlarımızdır ve hepsi Türk milletidir.''

MHP iktidarında önce ayrıştırmayı, sonra da bunu siyasete dönüştürmek için kan akıtan bölücü terör örgütünü durduracaklarını belirten Şandır, ''Bölücü terör, MHP'nin iktidarında en kısa sürede bitirilecektir. Zor şey değil. Bölücü terörle dağda mücadele edilmez. Bölücü terör şehirdedir, hızla bitireceğiz'' diye konuştu.