BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'lileri o odaya zorla mı soktular?

Kayseri'de bir televizyon programına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP'lilere yüklendi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, MHP'de birbiri ardına istifa getiren kaset skandallarına ilişkin bu sözleri MHP'lileri kızdıracak.

"Ne oluyor kardeşim. Zorla birisi onu o odaya mı soktu, o odada kullanılan cümleleri birisi silah dayayarak mı söyletti."

Bakan Yıldız, TV Kayseri’de canlı yayınlanan programa katılarak MHP’deki kaset olayları ve devamında yapılan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, "Ne oluyor kardeşim. Zorla birisi onu o odaya mı soktu, o odada kullanılan cümleleri birisi silah dayayarak mı söyletti. Kimse bundan bahsetmiyor, bu kadarına da pes diyorum" diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"MHP ile CHP’nin zaman zaman yakınlaşmaya çalışmasının bazı bölümlerde ülkücü kardeşlerimiz tarafından kabul görmediğini görüyorum. Bizim, CHP ile örtüşmeyecek bir kısım değerlerimiz var. MHP bu değerlerin farkında ve bilen bir yapı içerisinde. Benim oturup kalktığım çok arkadaşım var MHP içerisinde. MHP’nin tabanı ve tavanı arasında bir açılma oldu, bu kaset olayından sonra. Duruşunda değişiklik olmayan tek parti, AK Parti. Bize de bu yakışır."

Kaset olayının tamamen MHP’nin iç meselesi olduğunu belirten Yıldız, "Bizim bu iç sorunlarla alakalı fazla konuşmamız yakışık olmaz. AK Parti’nin böyle bir çirkinliğin içerisine çekilmeye çalışılması, o yapılanlardan daha az çirkin değildir" diye konuştu.

Bakan Yıldız, "AK Parti’nin dışında bir usul hatası yapan, o kasetleri yayınlayan bir grup var diyelim. O usul hatası, MHP’nin içerisinde esasta yapılan ve değer yargılarımızla uyuşmayan kısmını makul hale getirmez. Usulde yapılan yanlışlık, esası doğru hale getirmez" dedi.

DENİZ BAYKAL SİYASETİ YARALADI

Kaset olayları konusundaki hesabı önce kendi içlerinde vermeleri gerektiğini kaydeden Yıldız, şunları söyledi:

"Milliyetçi muhafazakar diyerek toplumun değer argılarıyla oynamanın hesabını verecekler. Ben diyorum, MHP kendi içerisinde yaşanan bu olayı, kendi içerisinde çözmeli. Kaset olayı karşısında en az MHP tabanındaki ülkücüler kadar üzgünüz. Biz bu işten sevinç duymuyoruz, üzüntü duyuyoruz. Bunu da en başından beri söylüyoruz. Siyasetin saygınlığı adına bunlar iyi şeyler mi? İster MHP’den, ister AK Parti’den, ister CHP’den olsun, bunlar siyasetin saygınlığı adına iyi şeyler değil. Siyaset Deniz Baykal olayında yara almadı mı?

Belki en büyük yarayı Deniz Baykal almış olabilir ama siyaset adına AK Parti’nin yıllardan beri oluşturmaya çalıştığı saygınlık da yara aldı. O yüzden herkes şapkasını önüne koyacak. Kendileriyle ilgili bir iç olayın hesabını kendi içlerinde versinler, daha sonra (usulde şöyle yanlışlıklar var) desinler. AK Parti’nin böyle bir olaya karıştırılmasını da çirkin olan olaydan daha çirkin buluyorum ve bunu şiddetle reddediyorum. Onlar bilirler bunu kimin yaptığını, kimse bulsunlar."