BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.501,20
HABER /  GÜNCEL

MHPlilere padişah sofrası

MHP'liler Edirne’den özel usta getirtip, vekillere ziyafet çektiler. İşte ziyafetin ayrıntıları ve meşhur yemeklerin tarifleri:

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA/ Edirne’nin ünlü yaprak ciğeri (tava ciğer) ve badem ezmesi dün MHP’li milletvekillerinin sofrasındaydı. MHP Edirne milletvekili Cemaleddin Uslu, memleketinden özel ciğer ustalarını (Fasıl ustası) Ankara’ya getirip, mesai arkadaşlarına ziyafet çekti.

100 KİŞİYE 35 KİLO CİĞER

Dün gece yapılan yemekli toplantıya MHP genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekilleri de olmak üzere 50’ye yakın milletvekili katıldı. Partililer, Edirne Ticaret Odası başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, işadamları ve basın mensuplardı ile birlikte 100 kişilik bir sofra kuran Cemaleddin Uslu, 35 kilo dana ciğerini konuklarının sofrasına koydu.

PADİŞAHLARIN GÖZDESİ

MHP lideri Bahçeli’nin katılmadığı toplantıda yemek öncesi Edirne’nin tarihi ve kültürel mirası anlatıldı. Ardından ciğer ve badem ezmesi tatlıları tüketildi. Uslu İNTENRETHABER’e; “Yaprak Ciğer ve Badem Ezmesi, 92 yıl başkentliğini yaptığı Osmanlı’nın padişahlarının sofralarında eksik olmazdı. Çünkü, badem Ezmesi her derde devaydı. Fındık gibi, tabi yerseniz...” dedi.

TARİFLER:

Ciger Tava:
1 yaşından büyük danaların ciğerleri alınır. İnce yaprak şeklinde kesilir ve yağ ve sinirlerinden tümüyle arındırılır. Un ve ayçiçek yağı ile tavada kızartılır. Yanında Karaağaç biberi ile (dikkat çok acıdır) servis edilir. Cacık ya da ayran ile tadına doyum olmaz.

Badem Ezmesi : Osmanlı döneminde Edirne’ye gelen Saray tatlıcıları, çok sayıda badem ağacı olduğunu görüp, bu bademden tatlı üretmişler. Bademler ezilerek, şekerlendirilerek yapılan özel bir tatlı. Edirne’den Saray’a taze olarak günlük gönderilip, padişaha sunulan bu tatlının yapımındaki püf noktaları fasıl ustalarınca gizli tutuluyor... tadını merak ederseniz, Edirne’ye gitmeniz gerekiyor...
Afiyet olsun!