BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.512,59
HABER /  POLİTİKA

MHPliler tokalaşmaya ne dedi?

DTP ile MHP arasındaki tokalaşmayı MHP'liler bakın nasıl karşıladı..?

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Meclis'teki yemin töreninde DTP'li milletvekilleriyle tokalaşması MHP tabanında 'normal' karşılanırken, muhaliflerden "Ben olsam tokalaşmazdım" diyenler de çıktı.

Cihan PAÇACI:
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Bahçeli'nin DTP'li vekillerle tokalaşmasının son derece doğal ve insani bir durum olduğunu belirterek "Adamlar gelmiş, ret mi etseydik?" dedi.

Oktay VURAL:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da Bahçeli'nin gerekeni yaptığını vurgulayarak, DTP'lilerle tokalaşmanın parti içinde sıkıntı yaratmadığnı söyledi: "Meclis çatısı altında insanların bir karşılaşma anında yaptıkları medeni bir davranış. Gereken yapıldı."

Özgür ÇAKMAK:
Ülkü Ocakları da tokalaşmanın olumsuz karşılanmadığını söylerken, MHP'li Özgür Çakmak "Genel Başkan doğru yapmış olabilir. Genel Başkan kişilikli, dik duran birisi, herhalde bir bildiği var" yorumunu yaptı.

İsmail KÖSE:
Yönetim muhalifi eski milletvekili İsmail Köse, Bahçeli'ye destek verdi, ancak "Ben olsam sıkmazdım" dedi. Köse şunları söyledi: "Genel Başkan olumlu bir mesaj verdi. Ancak duygularımı sorarsanız adam hâlâ 'PKK'ya terör örgütü demem' diyor, böyle bir düşünceye sahip bir insanın ben elini sıkmam."

Yusuf KIRKPINAR:
Eski milletvekili Yusuf Kırkpınar da "Parti içinde Bahçeli'ye muhalifim ancak yapılan hareketin doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak ben olsam mümkün olduğu kadar tokalaşmamak için mesafeli durmaya çalışırdım" dedi.

Ahmet YILMAZ:
Bahçeli'ye en sert tepkiyi 2004-2005 yılları arasında partide 'Hükümeti İzleme Komisyonu'nda görev yapan işadamı Ahmet Yılmaz gösterdi. Yılmaz, Bahçeli'nin seçim meydanlarında ip attığını hatırlatıp, "Şimdi DPT'yle kucaklaşma olsa olsa Bahçeli ve ekibinin zafiyet içindeki politikalarıdır" diye tepki gösterdi.