BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHPliler protestoda şaşırdı

MHP'liler Fransa Büyükelçiliği yerine ABD Büyükelçiliği'nin konutuna yumurta fırlattı.

Abone ol

Fransa Parlamentosu'nda, sözde Ermeni soykırımını reddetmenin suç sayılmasını öngören yasanın çıkartılmasın ardından Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önüne gelen MHP İl Başkanlığı yönetici ve partilileri yumurtalı protestoda bulundu.

Fransız Partamentosu'nun aldığı karar Başkentte bulunan çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ile dernekler tarafından protesto ediliyor. MHP Ankara İl Başkanlığı, ellerinde Fransa'yı ve AKP hükümetini protesto eden pankart ve dövizlerle Fransa Büyükelçiliği önünde toplandı. Okunan İstiklal Marşı'nın ardından MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, bir basın açıklaması yaptı.

YANLIŞ YERE YUMURTA ATTILAR
Basın açıklamasının ardından parti yöneticileri siyah çelenk koymak için polis barikatının arkasında bulunan Fransa Büyükelçiliği'ne gitti. Bu sırada gruptan birkaç kişi eylem yaptıkları caddedeki duvara, Fransız elçiliğine ait olduğunu zannederek ellerindeki yumurtaları fırlattılar. Ancak eylemciler, parti yöneticilerinin uyarısıyla, yumurta attıkları yerin ABD Büyükelçiliği müsteşarının konutu olduğunu öğrendi.

Bu duvar üzerine asılan dövizleri indiren bir polis müdürüne gruptaki MHP'liler tepki göstererek çeşitli sloganlar attılar. Gerginliği MHP İl Başkanı Demirel ve bir başka polis memuru önledi.