BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural kendini ihbar etti!

Başbakan Erdoğan'ı ıslık çalanların soruşturulacağı haberleri MHP'li Vural'ı çileden çıkardı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın protesto edildiği Arena stadındaki olayla ilgili soruşturma başlatıldığı haberleri MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı çileden çıkardı.

Vural, ''Yumurtalı protesto olduğu zaman Sayın Başbakan 'bu yumurtalar nasıl girdi oraya' demişti. Şimdi neredeyse, 'bu ıslık çalan parmaklar nasıl girdi' diye soracak. Bu noktadan sonra Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu yerlerde ıslık çalınmasının engellenmesi için eldiven giyme zorunluluğu getirilebilecek" dedi.

VURAL KENDİNİ İHBAR ETTİ

Tüketici Dernekleri Federasyonu yöneticileri MHP Grup Başkanvekili Vural'ı ziyaret etti.
Yaptığı toplantıya ''burada bir ihbarda bulunmak istiyorum'' sözleriyle başlayan Vural, ''Biz bugün burada bu toplantıyı AKP'yi eleştirmek için yaptık'' dedi. Vural şöyle devam etti:
''Organize bir hareketle karşı karşıyayız. Dolayısıyla, bu organize hareket içerisinde bulunmak istemiyorsanız. Lütfen bu kameralarınızı, mikrofonlarınızı ve kalemlerinizi götürünüz. Aksi takdirde Sayın Başbakan kızarsa, hakkınızda 'hükümete hakaretten' dolayı suç duyurusunda bulunabilirler. Hükümeti protesto etmek, eleştirmek suç haline geldi. Bunu şuradan söylüyorum; Galatarasay Arena'daki olaylarla ilgili savcılık soruşturma açmış, herkesi izliyorlarmış.''

BU ISLIK ÇALAN PARMAKLAR NASIL GİRDİ ORAYA?

''Türkiye'nin, yargıyı da silah olarak kullanan baskıcı bir hükümet tarafından yönetildiğini''
ileri süren Vural, bugün bazı gazetelerde, Türk Telekom Arena Stadı'ndaki olaylara yönelik soruşturma açıldığına ilişkin haberler bulunduğunu anımsattı. Vural, ''Yumurtalı protesto olduğu zaman Sayın Başbakan 'bu yumurtalar nasıl girdi oraya' demişti. Şimdi neredeyse, 'bu ıslık çalan parmaklar nasıl girdi' diye soracak'' diye konuştu.

''Bu noktadan sonra Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu yerlerde ıslık çalınmasının engellenmesi için eldiven giyme zorunluluğu getirilebileceğini'' söyleyen Vural, şöyle konuştu:

DENİZ BİTTİ

''Bir ülkede ıslık çalmak suç haline dönüştürülüyorsa deniz bitmiştir.
Neye göre yapıyorsunuz? Kim şikayet etti? Sporseverleri suçlu konumuna düşüren, toplu mahkumiyete götüren bu süreç, ibretle izlenmelidir. Otoriter yönetim anlayışının geldiği nokta bu. Burası milli egemenliğin olduğu bir ülkedir. Bu durum, soruşturmalar yoluyla vatandaşların sindirilmek istendiğini ortaya koyuyor. Yargı da yürütmenin büyük bir baskısı altında. Bu gidişle eleştirmek, demokratik tepkileri dile getirmenin suç sayıldığı bir ülke haline dönüşüyoruz. Bunun memlekete, millete faydası yok. Sayın Başbakan, yanlış yoldasınız. Orada bulunan taraftarlara bakanlar, bürokratlar hakaret ediyor.

TOKİ BAŞKANI HAKARET EDİYOR

Bugün kalkmış TOKİ Başkanı, orada bulunanlara hakaret ediyor. Siz kimsiniz? Vatandaşa nasıl hakaret ederseniz? Nasıl ayrımcılık yaparsınız? Vatandaşları bir şeyden anlamaz mı sanıyorsunuz? İnsanları bir ıslık çaldılar diye her türlü hakarete maruz bırakıyorlar.''

''Milletin, baskıların, sindirmelerin, zulümlerin, eziyetin hesabını sandıkta soracağını'' öne süren Vural, ''Herşeyi yapabilirsiniz ama bu milletin oy kullanma hakkını elinden alamayacaksınız. Millet kimsenin kulu değil. 'Bu millete hizmetkar olacağız' diyenler, bu milletin efendisi gibi davranıyorlar. Bu millete kendisinin kulu, kölesi gibi davranıyorlar. Böyle demokrasi olmaz. Türkiye'nin her yerinde devletin eliyle baskı ve sindirme var. Haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmadık. Bizi kimse susturamayacak'' dedi.