BIST 10.171
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekile ihraç talebi

MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, partiden ihraç talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

Abone ol

MHP Antalya milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ihraç istemiyle partinin disiplin kuruluna sevk edildi. İrbeç'in parti yönetimi ve parti programları hakkında disiplinsiz konuşmalar ve eleştiriler yapması nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi.

İrbeç'in bir süredir yapılan sözlü uyarılara rağmen tavrını sürdürmesi ve parti disiplini dışına çıkmasının bu kararda etkili olduğu belirtildi. Disiplin kurulunun ilk toplantıda alacağı kararla İrbeç'i ihraç etmesi bekleniyor.

İrbeç bir önceki dönem Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek AKP'-den istifa etmiş ve MHP'ye katılmıştı. 12 Haziran seçimlerinde Antalya milletvekili olarak TBMM'ye giren İrbeç'in ihraç edilmesi durumunda MHP 51 milletvekili ile yasama çalışmalarına devam edecek.

İRBEÇ'TEN "NEZAKETSİZ" TEPKİSİ

İrbeç,  Disiplin Kuruluna sevk edilmesine inanmakta güçlük çektiğini, partisinden daha önce uyarı almadığını belirletek, onuyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini savundu. İhraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ''Milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi.

Parti disiplinine aykırı bir davranışla ilgili kendisine hiçbir açıklama yapılmadığını, telefon edilmediğini ifade eden İrbeç, henüz gerekçeleri bilmediğini söyledi.

İhraç istemini anlamakta zorlandığını vurgulayan İrbeç, ''Hayatının her kademesinde başarılı olmuş, milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi.