BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'li vekilden gündemi sarsacak iddia

Gebze'de yayınlanan yerel Avaz Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan, Lütfü Türkkan'ın iddiaları siyasi gündemi sarsacak gibi görünüyor

Abone ol

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Gebze'de yaptığı açıklamada 2012 yılının siyasi ve küresel anlamda birçok değişikliğe gebe olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı, mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise ya yeni kurulacak bir partide, ya da eski partisi olan Saadet Partisi'nde siyaset yapacağını öne sürdü.

Gebze'de yayınlanan yerel Avaz Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan, Lütfü Türkkan, kamuoyunda tartışma yaratan eğitimde 4+4+4 ;sistemi ile ilgili olarak iktidar partisinin son kozlarını oynadığını ileri sürdü.

Türkkan, "AKP bu sistemin aynısını meclis tüzüğünün değiştirilmesi sırasında da yaptı. Tamamen faşizan bir kafa yapısıyla yürürlüğe konulmak istenen bu uygulama, iktidar partisinin yavaş yavaş güç kaybettiğini gösteriyor" dedi.

'İKİ SEÇENEK VAR'

İktidar partisinin giderek dağıldığını ve parti içinde çatlak olduğunu da iddia eden Türkkan, AK Parti hükümetinin önünde iki yol olduğunu söyledi. Türkkan, "Türkiye ABD'nin isteklerini yapıp Suriye ile savaşırsa parti ikiye bölünecek ve dağılma süreci hızlanacak. ABD'nin isteklerini yapmadığı takdirde ise bu kez Beyaz Saray, AKP'yi bitirmek için düğmeye basacak. AKP iktidarı, ABD'nin 28 Şubat ürünüdür" iddiasında bulundu.

'SAADET'E DÖNECEK'

2012 yılında birçok köklü değişimin olacağına inandığını sözlerine ekleyen Türkkan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yıl sonunda Cumhurbaşkanı olacağını, şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise AK Parti içinde olmayacağını öne sürdü. Türkkan, "Abdullah Gül ya yeni kurulan bir cemaat partisinde, ya da eski partisi olan Milli Görüş'e geri dönerek Saadet Partisi'nde siyaset yapmayı sürdürecektir" iddiasında bulundu