BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  GÜNCEL

MHP'li ve HDP'li vekil birbirine girdi!

MHP'li Özcan Yeniçeri ve HDP'li Altan Tan'ın konuk olduğu canlı yayında tansiyon yükseldi. Yeniçeri, Tan'a "Yeri geldiğinde sığınacak delik arayacaksınız" dedi.

Abone ol

CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında dün akşam çözüm süreci konuşuldu.

HDP Mİlletvekili Altan Tan ve MHP'li Özyan Yeniçeri'nin konuk olduğu programda zaman zaman tansiyon yükseldi.

HDP'li Altan Tan Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Şiilerin ve Hristiyanların 2 bin yıldır birlikte yaşadığını söyledi. MHP'li Özcan Yeniçeri ise birden sesini yükselterek, Altan Tan'a yönelik "ayrı devlet, ayrı format, ayrı sınır istiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"SIĞINACAK DELİK ARAYACAKSINIZ"

Devamında sesini daha da yükselten Yeniçeri, "Milleti aldatmayın. Dilinizin altındaki baklayı çıkartın" diyerek şunları söyledi: "Bağımsız, birleşik Kürdistan kurmak istiyorsunuz ve size bu izni vermeyeceğiz. Bu topraklar hakla hukukla adaletle oldu diye kimse size ülkeyi bölme izni vermez. Yeri geldiği zaman bu milletin nasıl ayağa kalktığını göreceksiniz ve sığınacak delik arayacaksınız. Böyle bir şey olamaz. Şurada tepeden tırnağa PKK terör örgünün ki dinsiz bir örgüttür. Seninle de hiç alakası yoktur. Kürtle, Kürtçülükle, ana dille, baba dille ilgisi yoktur. Açıkça söyleyin vatanın birliğinden yana mısınız? Kanlı bir örgütten yana mısınız? Siz Mehmetçik katilleriyle nasıl kol kola girersiniz?"

"KALK İSTİKLAL MARŞI'NI OKUYALIM"

Yeniçeri'nin sözlerine "Biz 40-50 senedir bu sözleri dinliyoruz" diyen Tan "10 kıtasını da ezbere biliyorum. Kalk hadi bir İstiklal Marşı'nı da okuyalım tam olsun" dedi.