BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

Filistin bayrağı BM'de göndere çekildi

Filistin'in bir hayali daha gerçek oldu. Filistin bayrağı 193 üye ülke bayraklarının bulunduğu Gül Bahçesi'nde göndere çekildi.

Abone ol
Filistin bayrağı, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'ndeki Gül Bahçesi'nde diğer ülke bayraklarının yanında göndere çekildi. Başbakan Davutoğlu, BM'nin Filistin için attığı adımın önemli olduğunu söylerken, Filistin bayrağını Devlet Başkanı Mahmut Abbas göndere çekti.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda 119 ülkenin "evet" oyu vererek kabul ettiği tasarı sonucunda Filistin bayrağı, BM Genel Merkezi'ndeki Gül Bahçesi'nde göndere çekildi. BM'de "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüyle temsil edilen Filistin'in bayrağı, 193 üye ülke bayraklarının bulunduğu yerde dalgalanacak.

filistin-bayrak1.jpg

TASARIYA HAYIR VEREN ÜLKELER 

Vatikan, bayrağının BM'ye asılması konusunda bir girişimde bulunmayacağını belirtmişti. Tasarıya "hayır" oyu veren ülkeler İsrail, ABD, Kanada, Avustralya, Marshall Adaları, Tuvalu, Palau ve Mikronezya olarak sıralandı. 

ABBAS'TAN TEŞEKKÜR 

Filistin bayrağını BM Genel Merkezi'nde göndere, 70. Dönem Genel Kurul toplantıları için ABD'de olan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından çekildi.

filistir3.jpg 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Abbas, "Filistin bayrağının BM merkezinde göndere çekilmesi lehine oy veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Abbas, Ramallah'taki başkanlık merkezinde ise, "BM binasına Filistin devlet bayrağının asılması Filistin meselesinde atılmış önemli bir adım. Filistin bayrağının Kudüs'te de dalgalanmasını ümit ediyoruz" demişti. 

filistin4.jpg 
DAVUTOĞLU: ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

Başbakan Ahmet Davutoğlu da BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Sonunda bugün, Filistin bayrağını burada, diğer ülkelerin bayraklarının yanında göreceğiz. Bu önemli bir adımdır" dedi. 

filistin5.jpg

FİLİSTİNLİLER SOKAKTA İZLEDİ

Kudüs'ün Şam Kapısı'na dev televizyon ekranı kuran Filistinliler, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Filistin bayrağının göndere çekilmesi öncesinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı sokakta canlı olarak izledi.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Abbas'ın, "İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını" söylemesinin ardından sevinç gösterilerinde bulundu.