BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Toskay çok iddialı konuştu

MHP'li Tunca oskay, önümüzdeki günlerde mücadele vereceklerini ve referandumdan hayır çıkaracaklarını iddia etti.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''Önümüzdeki 56-57 günde terimizi döke döke mücadelemizi yapacağız ve referandumdan 'hayır' çıkartacağız'' dedi.

Tunca Toskay, Antalya'nın Manavgat ilçesinde partisinin ilçe kongresine katıldı. Kongrede konuşan Toskay, Türkiye'nin 8 yıldır, devamlı gerilim, yüksek tansiyon, çatışma ve ayrıştırma atmosferi içine sürüklendiğini savunarak, ''Terörden daha önemli, bölücülükten başka önemli bir sorunumuz var mı? Bunu sakin sakin, rasyonel bir şekilde akıllı bir şekilde birbirimizle konuşabiliyor muyuz? Hayır bunu da yapamıyoruz. Çünkü sayın Başbakanımız ve yönetimindeki AKP iktidarı, Türkiye'nin sorunlarını normal şartlarda konuşulup değerlendirilmesine izin vermiyor. Onların taktikleri, sanal gündem yaratmak, gerilimi yükseltmek ve vatandaşın doğruyu bulmasına imkan tanımamak'' dedi. 

Konuşmasında ''Demokratik açılım'' çalışmalarını da eleştiren Toskay, açılımın ''Türk milli kimliğini değiştirmeye yönelik'' olduğunu iddia etti. Toskay şöyle konuştu:

''Bu açılımın temel unsurları şunlar: 'Türk Milli kimliği değiştirilecek ve vatandaşlık üst kimliği oluşturulacak. Yerel yönetimlerde değişiklik yapılacak ve eyalet sistemine geçilecek. Teröristler af edilecek siyasete ve kamu hizmetine sokulacak. Etnik kimliklerle siyaset yapmak ve örgütlenmek izne tabi olacak' İşte bunlar var. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel felsefesinin değiştirilmesine, bu vatanı, milleti seven bir insanın evet demesi mümkün mü? Hayır. Hırsızlık yapanın yaptığının yanına kar kalmasına evet diyen var mı? Hayır. MHP, bu resmin içinde yer almadı ve almayacak. Bu resmin biz karşısındayız ve kutsal mücadelemizi yapıyoruz.''  

Referandum sürecine de değinen Toskay, Başbakan'ın 12 Eylülde ülkücülerin ''evet' oyu kullanacağını söylediğini belirterek, ''Başbakan, ülkücülere de hakaret etmektedir. Bunun cevabını ülkücüler verecektir. Önümüzdeki 56-57 günde terimizi döke döke mücadelemizi yapacağız ve referandumdan 'hayır' çıkartacağız. Sayın Başbakan üslubunu fevkalade bozdu. Bizle görüşmezmiş. Peki açılım konusunda sen bizim kapımızı aşındırdın da biz sana görüşmek için randevu verdik mi? Kim seninle görüşmek istiyor da sen 'görüşmek istemiyorum' diyorsun'' dedi.

CHP'nin çizgisinde değişiklik olduğunu öne süren Toskay, ''CHP, Deniz Baykal'ın yönetiminde belli bir çizgideydi. Ama bu parti, yıldırım hızıyla bir genel başkan değişikliği yaptı. Ondan sonra bu resim karesine girme hevesi göstermeye başladı. Antalya'da değerli ülkücüler ve Antalyalı hemşehrilerimin özellikle, CHP'nin açılımla ilgili politikalarını çok yakından ve çok dikkatli izlemelerini istiyorum. Bu referandum çok önemli ve Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır'' diye konuştu.