BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ünlü profesörün intihar nedeni

George Bush ve Özal'ın doktoru Prof. İsmet Karacan'ın niye intihar ettiğine ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Abone ol

Geçen yıl kaldığı rezidans'ta kendini asan George Bush ve Özal'ın doktoru Prof. İsmet Karacan'ın ailesi, profesörün bankacı sevgilisi yüzünden intihar ettiğini öne sürdü. Ailenin avukatı "Mal varlığı boşaltılmasaydı. Canına kıymazdı" dedi

Bugün'den Tolga Atar'ın haberine göre İstanbul'da geçtiğimiz yıl intihar eden ABD eski Başkanlarından George Bush ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da doktoru olan Prof. Dr. İsmet Karacan'ın, eşi ve çocukları ünlü profesörün birlikte yaşadığı Nermin Özcan tarafından dolandırıldığını ve intihara sürüklendiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan şikayet üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

HAYATTAN BIKTIM NOTU

1 Temmuz 2009 günü Şişli'deki Elit Rezidans'taki dairesinde iple tavana asılı halde bulun Karacan'ın ailesi adına savcılığa başvuran avukat Ali Rıza Dizdar, ünlü profesörün, bankacı Nermin  Özcan tarafından kandırıldığını öne sürdü. Dilekçede, uyku tıbbının kurucularından Prof. Dr. İsmet Karacan'ın intihar etmeden önce ajandasına "Hiç uyuyamadım 48 saattir. Hayattan bıktım, yaşamak zulüm oldu" diye yazdığı notları, delil olarak gösterildi.

Avukat Ali Rıza Dizdar dilekçesinde şunları öne sürdü: "İntihar eden İsmet Karacan, dolandırıldığını, Nermin Özcan'ın sahte belgelerle bankadan kendi imzasını kullanarak paralar çektiğini, öğrenince bana müracaat etti. Gayrimenkul iptal davalarıyla birlikte alacak ve sahtecilik davaları açtık. Ortada bilişim suçu da vardır. İsmet Karacan, bu sırada Özcan tarafından sürekli telefonla tehdit ve şantaj edildiğini söylüyordu. Bu nedenle korku, depresyon ve dolandırılmanın verdiği sendrom sonucu intihar etti"

GERÇEK MAĞDUR BENİM

Prof karacan'ın intihar etmesine sesep gösterilen bankacı Nermin Özcan olay ortaya çıktığında gerçek mağdurun kendisi olduğunu savunmuştu. Karacan'ın 10 milyon dolarını aldığı iddia edilen Özcan, o günlerde gazetelere "Beş kuruş param yok. Karacan'ın isteği üzerine İsviçre'ye bir yatırım şirketine gönderdiğimiz 2.2 milyon dolar ile 800 bin doları geri alamadık. Dolandırıldım. Bir yıldır hem kendi hem de İsmet'in parasını alabilmek için mücadele veriyorum" demişti.