BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  GÜNCEL

MHP'li Semih Yalçın'dan CHP'li Özel'e yaylım ateşi

MHP lideri Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu yargınlansın" çıkışı sonrası CHP ile MHP arasında ipler gerildi. İki partiden peşe peş açıklamalar gelirken CHP'li Özgür Özel'e tepki gösteren MHP'li Semih Yalçın oldukça sert ifadeler kullandı.

Abone ol

MHP ile CHP arasındaki gerginlik yeni bir açıklamayla tırmandı. CHP adına açıklama yapan Grup Başkanvekili Özgür Özel'i hedef alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Millete rağmen kimse dokunulamaz değildir. Siyasi nezaketten dem vuran Özgür Efendi'nin Sayın Genel Başkanımız hakkında şeytanca sağlık imalarında bulunması; ahlaksızlığın, ifritliğin CHP'de mekân tuttuğunun delilidir" dedi. Daha sonra bir televizyon programına bağlanan Yalçın, kurulan komisyonla ilgili, "Kimseyi yargılamıyoruz. Gidişatın tehlikeli bir hal aldığını ifade etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP "Kılıçdaroğlu yargılansın" demişti
MHP lideri Bahçeli'nin CHP ve partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi için bir komisyon kurulduğunu açıklayan MHP, "CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Özel cevap verdi
MHP'den yapılan bu açıklamaya CHP'den de kısa sürede cevap geldi. Kameralar karşısına geçen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP'nin kurduğu komisyonun, terörist Osman Öcalan ve İmralı'nın yerel seçimde yaptığı açıklamalarının kaynağını araştırmasını istedi. Özel, Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığıyla ilgiliyse "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na dokunmaya kalktıklarında demokrasi tokadını bu milletten yiyecekler. Buna hiç şüphe yoktur" ifadelerini kullandı.


MHP'den yeni açıklama geldi
CHP'nin açıklamasının ardından da MHP'den yeni bir açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP'nin yumuşakçası Özgür Özel, şaşırtıcı bir telaş ve acullukla Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin açıklamasına cevap vermiş. Bunu yaparken de kendi genel başkanını ateş hattından ve adaletin sillesinden kaçırmaya çalışmış. Sayın Kılıçdaroğlu siyasi konumunun ve milletin arkasına saklanmasın. Fason demokrat donu giyerek kimse dokunulmazlık postuna bürüneceğini, ayrıcalık zırhı giyeceğini sanmasın. Millete rağmen kimse dokunulamaz değildir. Siyasi nezaketten dem vuran Özgür Efendi'nin Sayın Genel Başkanımız hakkında şeytanca sağlık imalarında bulunması; ahlaksızlığın, ifritliğin CHP'de mekân tuttuğunun delilidir" ifadelerini kullandı.

Semih Yalçın canlı yayına bağlandı
Semih Yalçın daha sonra katıldığı bir televizyon programında kimseyi yargılamadıklarını vurgulayarak, "Gidişatın tehlikeli bir hal aldığını ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.