BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MHP’Lİ ÖZCAN’DAN 1 MAYIS OLAYLARINA TEPKİ

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 1 Mayıs gösterilerinde yaşanan olaylara tepki göstererek, "Bayram günleri ne meydan okuma, ne de ku...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, 1 Mayıs gösterilerinde yaşanan olaylara tepki göstererek, "Bayram günleri ne meydan okuma, ne de kutlama yapanlara orantısız güç gösterisi yapma günleridir" dedi.
MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Taksim’deki olaylı 1 Mayıs gösterileriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstanbul polisi tarafından bazı sendikalar ve gruplar gaz bombasıyla Taksim’den uzaklaştırılırken, Hak-İş’in Taksim’e girmesinin nasıl mümkün olduğunu merak ettiklerini belirten Yeniçeri, Türkiye’nin 50 yıldır Nevruz Bayramını ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutlamayı beceremediğini ifade etti. Yeniçeri, herkesin sevinmesi gereken bayram günlerinden insanların, o günün kazasız belasız bir an önce geçmesi içini dua ettiklerini ifade etti. Bunun, Nevruz Bayramı’nın etnik kışkırtma, 1 Mayıs’ın ise ideolojik amaçlar için istismar edilmesinden kaynaklandığını savunan Yeniçeri, bayram günlerinin ne meydan okuma, ne de kutlama yapanlara orantısız güç gösterisi yapma günleri olduğunu dile getirdi.
Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın, ’Milli içkimiz ayran’ sözleri ve THY’nin hosteslere getirdiği ruj yasağı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Kimin ne içeceği ya da kimin ne giyeceğinin, kimin kaç çocuk yapacağının gündem oluşturduğu ülkelerin totaliter iktidarlarla yönetilen ülkeler olduğunu söyleyen Yeniçeri, bu tür dayatmaların ancak totaliter rejimlerde yaşanabileceğini belirtti.
Yeniçeri, gazetecilerin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, özerklikle ilgili açıklamalarını hatırlatması üzerine, iktidarın, çözüm süreci konusunda kafasının karışık olduğunu, AK Parti’nin bu konudaki tavrının Öcalan’dan daha tehlikeli olduğunu söyledi.
(İHA)