BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,59
ALTIN 2.386,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li kadınlar engelleri kaldırıyor

MHP'li kadınlar bu kez de engelliler için harekete geçti. Etkinliklerde engelleri kaldırma sözü verildi.

Abone ol

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, MHP Ankara Kadın Kolları İl ve İlçe Başkanlıklarının işbirliğinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını sağlamak ve hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlayan etkinlikliklerde, Ankaralı gönüllülerinin desteği manidardı. Bizde sizinleyiz mesajı veren Ankaralı gönüllüler, onları bu günlerinde yalnız bırakmadı.

Ankara’da faaliyet gösteren Engelli Derneklerinin de katkıda bulunduğu etkinliklere; MHP Ankara Kadın Kolları İl ve İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, engelli vatandaşlar, çocuklar ve aileleri katıldı.

MHP Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Firdevs Poyrazoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu bir grupda bu vesileyle, Keçiören’de hizmet veren bir özel eğitim kurumunu ziyaret etti.

Engellilerin sadece engelliler günü ve haftasında hatırlanmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Poyrazoğlu; yapmış olduğu değerlendirmede “Engelli vatandaşlarımızı, hayatın bir parçası olarak düşünüyoruz. Engelli vatandaşlarımız, hayattan uzaklaşmak yerine hayata sıkı sıkı sarılmalı ve kendilerini topluma göstermelidirler. Engelli olmaları, onları hayallerinden alı koymamalıdır. Çünkü insan, istedikten sonra önünde hiçbir engel duramaz. Aramızdaki fark engel olmasın” dedi.

Ankara’da yaşayan engellilerin karşılaştığı sorunların çözümü için belediyelerin de seferber olmaları gerektiğini belirten Başkan Poyrazoğlu; “Etimesgut, Gölbaşı, Beypazarı ve Nallıhan gibi bir çok Belediyemizin engelli kardeşlerimizin daha iyi şartlarda yaşaması için birçok çalışma başlattıklarını görmek bizleri mutlu etmektedir. Engellilerin kabiliyetlerini geliştirerek, başarılı olmalarından gurur duyarız. Asıl engel engellilerin karşısına çıkan engel değil, insanların kafalarında oluşturduğu engeldir. Biz bu kafalardaki engeli ortadan kaldırırsak sorunu halletmiş oluruz. Toplumumuzda azımsanmayacak bir oranda bulunan engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve çözümüne katkı sağlamak amacıyla, bu özel günde Ankara Kadın Kolları olarak tüm ilçe teşkilatlarımızla birlikte güne özel çok güzel etkinlikler düzenledik” dedi.

Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için bir çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Poyrazoğlu; “Ankara genelinde fiziksel engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye, görme engelli vatandaşımıza beyaz baston dağıtımının, tüm teşkilatlarımızla işbirliği hilinde yapılmış olmasını görmek bizleri çok mutlu etmiştir. Engellilere yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” diyerek değerlendirmesini yaptı.

Ziyaretin ardından, MHP Ankara Kadın Kolları İl Başkanı Firdevs Poyrazoğlu, etkinliğe katılan çocuklara oyuncak armağan etti ve ziyaretlerini yaptığı özel eğitim kurumu yetkililerine de güzel çalışmalarından dolayı takdir duygularını belirtti.