BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  GÜNCEL

Fener camiasına yıldırım düştü!

Sarı-lacivertli camia Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım hakkında hazırlanan iddinameyi konuşuyor...

Abone ol

Hava Kuvvetleri eski Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un yargılandığı 'sahte çürük raporu çetesi' davasında müşteki sıfatıyla yer alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında şok bir iddianame hazırlandı. Üçok'la birlikte hareket eden çetenin Yıldırım'dan 10 milyon dolar sızdırmayı planladığı 'gizli kalması gereken bilgileri temin etme" soruşturması tamamlanarak iddianamesi mahkemeye teslim edildi.

ÜÇOK ÇETEYE HABER VERDİ

Aziz Yıldırım ve bazı emekli subaylarında adının karıştığı 'belge sızdırma' soruşturmasını yürütmekle geçtiğimiz yıl Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı görevlendirildi. Dönemin Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Ahmet Zeki Üçok ise bu dosyayı birlikte hareket ettiği 'sahte çürük raporu çetesinin' elemanlarına yönlendirdi. Aziz Yıldırım ile temasa geçmeyi planlayan çete de Üçok'u tanıdıklarını belirterek 'dosyayı kapatmak' vaadiyle 10 milyon dolar sızdırmayı planladı. Plan, çete üyelerinin telefon görüşmelerine de yansıdı. Sahte çürük raporu çetesine yönelik soruşturma 31 Mayıs 2010'da tamamlanarak, mahkemenin iddianameyi kabul etmesiyle dava açıldı. Yıldırım'ın adı da 'müşteki sıfatıyla' iddianamede sahte çürük raporu çetesinin 61 mağduru arasında yer aldı.

SİVİL SAVCILIK GÖREVLENDİRİLDİ

Yıldırım'dan para sızdırma girişimine neden olan soruşturma ise Üçok'un Eylül 2009'da tutuklanmasının ardından Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı tarafından görevsizlik kararı verilerek Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne gönderildi. Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel soruşturmayla görevlendirildi. Savcı Yüksel, Yıldırım ve bir çok emekli subayın ifadesine başvurdu. Soruşturma kapsamında, Yıldırım'ın sekreteri olduğu bildirilen E.D. adlı kişi de sorgulandı. Sürecin tamamlanmasının ardından Savcı Yüksel iddianameyi tamamlayarak mahkemeye gönderdi.

GİZLİ BELGE TEMİN ETME SUÇU

İddianamede, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 7 sanığa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 334. maddesinde düzenlenen, ''Açıklanması yasaklanan ve nitelik bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin ettikleri'' suçlaması yöneltildi. İddianamenin kabulü halinde dava, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. İddianamede Üçok ve çete üyesi bazı kişilerin Yıldırım hakkında 'bamya' ifadesi kullandığı öne sürüldü.