BIST 10.320
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.466,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal Van'da iktidar sözü verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Van'da konuştu tek başına iktidar sözü verdi.

Abone ol
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''MHP, bin yıldır kız alıp kız vermiş, akrabalık tesis edilmiş olan Kürt kardeşlerimizle Türkleri, et ve tırnak gibi görmektedir'' dedi. 
 
Bal, MHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, işsizlik ve terör nedeniyle yoğun göç alan Van'ın, çok sayıda sorununun bulunduğunu belirten Bal, ''Van'da bir tarafta şehir, diğer tarafta köy hayatı. Göçle gelen kardeşlerimiz, iki sıkıntı arasında bulunmaktadır. Buradan çıkan sonuç, Van'da huzursuzluğun, mutsuzluğun varlığını ortaya koymaktadır''dedi.

MHP'nin genel seçimlerde tek başına iktidar olmayı hedeflediğini bildiren Bal, şöyle devam etti: 

''MHP, milletimizin bütün fertlerini kardeş olarak bilmektedir. Milletimizin bütün fertlerinin kanun önünde eşitliği prensibine inanmaktadır. MHP, Kürt kardeşlerimizle birlikte bin yıl beraber yaşadığımıza inanmaktadır. Bin yıl boyunca Kürt kardeşlerimizle beraber aynı Allah'a inanan, milletimizin diğer fertleriyle beraber bir kardeşlik hukuku doğurduğuna inanmaktadır. MHP, Kürt kardeşlerimizle beraber bin yıl boyunca aynı peygambere inanan, aynı Kabeye karşı beş vakit namaza duran, aynı kültürü paylaşan bir birlikteliği savunmaktadır. MHP, bin yıldır kız alıp kız vermiş, akrabalık tesis edilmiş olan Kürt kardeşlerimizle Türkleri, et ve tırnak gibi  görmektedir. Et ve tırnağın birbirinden ayrılması nasıl mümkün değilse, Kürt kardeşlerimizle milletimizin diğer unsurları ve Türk milletinin ayrışması mümkün değildir. 
 
Başbuğumuzun, Kürtler ne kadar Kürt ise biz o kadar Kürdüz. Türkler ne kadar Türkse, Kürtler de o kadar Türktür şeklinde bir sözü vardır. Genel Başkanımız da aynı çizgiyi devam ettirmektedir. Oluşmuş bu bütünlüğün adı kültürel birliktir. Bu kültürel birliğin ayrışması hiç bir boyutta mümkün değildir. Dolayısıyla Kürt kardeşlerimiz milletimizin önemli bir parçasıdır. Ayrılmaz bir parçasıdır. Bölünmez bütünlüğün de en önemli direnç noktasıdır.''

Bir gazetecinin, 'Yeni bir Anayasa'ya MHP olarak destek verecek misiniz?'' sorusu üzerine Faruk Bal, ''Bazı iç ve dış odakların dayatmasıyla Türkiye'nin milli devleti ve üniter yapısı tahrip edilmekte. Türkiye bir iç kargaşaya sürüklenmek istenmektedir. İç kargaşanın varacağı adımlardan bir tanesi de Anayasa değişikliğidir''dedi.

Bal, kültürel birliği ve bütünlüğü bozacak, Kürtlerle, Türkleri ve diğer unsurları ayrıştırma sürecine sokacak olan Anayasa değişikliklerine de MHP'nin karşı duracağını söyledi. Bal, '' Ancak mevcut Anayasa'da bir ihtilal Anayasası'dır. Bu Anayasa'da anti demokratik hükümlerinin tümünün ortadan kaldırılması ve her ferdimizin kanun önündeki eşitlik kuralını bozan her düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu kapsamda, MHP de yeni bir Anayasa yapılması noktasında fikir sahibidir'' diye konuştu.

"HEDEFIMIZ TEK BASINA IKTIDAR"
 
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Van'da güçlü bir teskilatlarının olduğunu ve geçmis dönemlerde milletvekili bile çıkardıklarını hatırlatan Faruk Bal, "Önümüzdeki seçimlerde amacımız, tek başına iktidardır. İnsanların yolsuzluktan, yoksulluktan, işsizlikten kurtarılması gerekiyor. Van çok sayıda milletvekili ile Meclis'te temsil edilmelidir. MHP Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yoksulluğu giderecek projeleri olan bir partidir. Bu sorunlara hazırlıklıyız. Bölgenin sorunları tartısıldı.
Genel baskanımızın çok önemli çözüm önerileri oldu. Fakirliğin özellikle bölgede artmasının nedeni, devlet yatırımlarının durdurulmasıdır" diye konustu.