BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  DÜNYA

Başbakan istifa etmeyeceğini açıkladı

Liderliği sürekli tartışılan İrlanda Başbakanı, Brian Cowen istifa etmeyeceğini söyledi

Abone ol

Borç krizindeki İrlanda'nın uzun süredir liderliği sorgulanan Başbakanı Brian Cowen, baskıların artması üzerine, "istifa etmeyeceğini" açıkladı

İrlanda devlet kanalı RTE'nin haberine göre, Başbakan Cowen, partisi Fianna Fail'in toplantısında, liderliğiyle ilgili gündeme gelen sorunların farkında olduğunu, ancak bütçe süreci tamamlanana kadar istifa etmeyeceğini bildirdi.

Cowen, lider değişikliği istenmesi durumunda buna ilişkin prosedürler bulunduğunu hatırlatarak, parti üyeleriyle bu konuyu görüşmeye hazır olduğunu kaydetti. 

İSTİFAYA ZORLANABİLİR

Ekonomik krizinin ele alınış biçiminden yakınan muhalefet partileri Cowen'ın istifasını istiyor, Fianna Fail içinde de başbakana yönelik şikayetler olduğu yorumları yapılıyor. Bazı milletvekilleri, Cowen'a karşı meclise güvensizlik önergesi sunulabileceği ve başbakanın istifaya zorlanabileceği imasında bulunuyor.

Başbakan Brian Cowen, en son, "Anglo Irish Bank'ın eski yöneticisi Sean Fitzpatrick ile bankanın kamulaştırılmasından önce gizli görüşmelerde bulunduğu ve bankacılık krizi sırasında parlamentoyu yanlış yönlendirdiğine" dair eleştirilerle karşılaşmıştı.

Borç krizinin altından kalkamayan İrlanda hükümeti, durumu toparlayabilmek için ülke tarihinin en katı ekonomik önlemlerini masaya yatırmış, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan yardım talep etmek durumunda kalmıştı. Muhalefet partilerinin istifa çağrısı üzerine Cowen, erken genel seçimin bir an evvel yapılması için 2011 bütçesine dair sürecin tamamlanmasının ardından meclisin feshini isteyeceğini açıklamıştı