BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den şaşırtan saygı duruşu!

MHP'nin 10. Kurultayı'nda yapılan saygı duruşu şaşkınlık yarattı. Şaşırtan şey, o an çalan marştı..

Abone ol

MHP'nin 10. Kurultayı'nda yapılan saygı duruşu şaşkınlık yarattı.. Şehitler için yapılan saygı duruşunda kullanılan müzik dikkatlerden kaçmadı. Bugüne kadar bir çok resmi protokolde belki de farkında olunmadan kullanılan Amerikan Marşı, MHP kurultayında da çalındı.

mhp-10.-olagan-kurultayi-fotograflar.jpgAdında milliyetçilik geçen bir partinin Ti sesi olarak bilinen Amerikan marşını şehitler için yapılan saygı duruşunda kullanması şaşırttı. Saygı duruşu sırasında bir çok MHP'li bozkurt işareti yapıyordu.

ÇALINAN MARŞ ABD'NİN AĞITI

Oysa kullanılan bu ezgi Amerikan iç savaşı sonrasında bestelenmiş bir ezgidir. Müziğin bestekarı Daniel Butterfield (1831-1901)’in Amerikan İç Savaşı’nda generalliğe kadar yükselmiş bir iş adamıdır. Müzik, iç savaş sırasında savaşın yıkımlarına karşı yakılmış bir ağıt olarak bilinir.

BUSH TÜRKİYE'DE DUYUNCA ŞAŞIRMIŞ VE MUTLU OLMUŞTU

Resmi törenler ve saygı duruşu anlarında çalınan marşı Türkiye'de duyan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Bush'un çok şaşırdığı kaydediliyor. İstiklal Marşı öncesi çalınan ezgiyi duyan Bush “Kültürümüz buraya kadar gelmiş” şeklinde konuşur.

İŞTE AMERİKALILAR'IN SAYGI DURUŞU İÇİN KULLANDIĞI AĞIT