BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten Öcalan için yeni kararlar!

Radikal yazarı ve Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, hükümetin İmralı politikalarındaki değişikliği yazdığı yazısında çarpıcı notlara yer verdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Radikal yazarı ve Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek günün en dikkat çeken kulislerinden birine imza attığı yazısında hükümetin İmralı politikalarına açıklık getirdi.

Onlarca cezaevinde 700'e yakın tutuklu ve hükümlünün başlattığı açlık grevinde eylemcilerin talepleri arasında anadilde eğitim ve savunma hakkının tanınması yanında İmralı üzerindeki "tecridin" kaldırılması da var.

KCK SORUŞTURMASINA UĞRAMAYAN AVUKATLAR ÖCALAN'LA GÖRÜŞECEK

Deniz Zeyrek, hükümet kaynaklarından edindiği bilgileri paylaştığı yazısında Abdullah Öcalan'ın ‘hakkında KCK soruşturması olmayan’ avukatlarla görüştürülmesinin an meselesi olduğunu iddia etti. Görüşme için "eli kulağında" diyen Zeyrek hükümetin Öcalan ile görüşmelerin başlaması konusundaki adımlarını, açlık grevleri nedeniyle geciktirdiğini savundu. "Açlık grevleri başlamasaydı Öcalan ile görüşmeler ekim ayında başlayabilirdi." diyen Zeyrek anadilde eğitim ve savunma hakkında da mevzuat değişikliğinin tamamlanacağını yazdı.

BAŞBAKAN AVUKAT GÖRÜŞMELERİNİ VETO ETMİŞTİ

Zeyrek'in ayzısındaki iddialı kulise karşın Başbakan Erdoğan dünkü konuşmasında Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görümesi üzerinde bir engel olmadığını belirtmiş ancak avukat görüşmeleri için sert bir tutum almıştı. Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine yönelik talepler için "onu bir kenara koyun" diyen Başbakan bu konuda herhangi bir esneme sinyali vermemişti.

İşte Zeyrek'in "Tecridin bitmesi yakın" başlıklı yazısındaki ilgili bölüm:

İkinci soru ise tecridin ne zaman biteceği. Şunu söyleyebilirim ki eli kulağında. PKK’ya yönelik operasyonların vardığı nokta, operasyonlarla birlikte PKK’yı üs bölgelerine çekecek iklim koşulları ve hükümetin aldığı “PKK ile müzakereler başlayabilir” kararı birlikte düşünüldüğünde kış aylarında Öcalan’ın ‘hakkında KCK soruşturması olmayan’ avukatlarla görüştürülmesi mümkün olacak. Bu arada hükümet, anadilde savunma hakkı ile ilgili mevzuat değişikliğini tamamlayacak. Kürtçe seçmeli dersle ilgili uygulama sorunları giderilecek"

Yazının tamamı için