BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHPden Kerinçsiz’e veto

MHP kimliği ile tanınan ulusalcı eylemlerin baş aktörü avukat Kemal Kerinçsiz, MHP camiasından veto yedi.

Abone ol

Türkiye"de geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara sebep olan Ermeni konferansı hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldıran ve ardından "ulusalcı" eylemlerin baş aktörleri arasında yer alan avukat Kemal Kerinçsiz"in MHP camiasından veto yediği ortaya çıktı.

Mayıs ayında yapılan MHP İstanbul İl Kongresi"nden önce, Genel Başkan Devlet Bahçeli"yle görüşmek için Ankara"ya giden Kerinçsiz"in yüzüne kapıların kapandığı belirtildi. Bahçeli"nin, Genel Merkez"e kadar gelen Kerinçsiz"le görüşmeyi reddettiği öğrenildi. Olayla ilgili bilgi veren parti yetkilileri, “Kerinçsiz"in eylemleri, MHP çizgisinin dışına çıktı. Genel başkanımız da bundan rahatsızlık duydu. O yüzden kendisini kabul etmedi.” açıklamasını yaptı. Kerinçsiz"in bu olaydan hemen sonra tabandan gelen tepkinin de etkisiyle MHP üyeliğinden istifa ettiği dile getirildi.







Ermeni konferansının iptali için açtığı davayla ismini duyuran Kerinçsiz, o dönem Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesiydi. Daha sonra Büyük Hukukçular Birliği"ni kuran ve genel başkanlık koltuğuna oturan Kerinçsiz, Orhan Pamuk, Hrant Dink ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk hakkında yaptığı suç duyurularıyla gündemdeki yerini korudu. Kerinçsiz"in televizyon ekranlarında ve gazetelerde sık sık boy göstermesi, çevresine MHP üyesi oduğunu söylemesi ve adının partiyle anılması yöneticileri rahatsız etti. Mayıstaki MHP İstanbul il kongresi öncesi, "yaptığı faaliyetlerle" ilgili olarak Devlet Bahçeli"ye bilgi vermek için Genel Merkez"e giden Kerinçsiz, aldığı ret cevabının ardından MHP üyeliğinden de istifa etmek zorunda kaldı. Kerinçsiz, eylemlerini ise sürdürüyor. En son, Dünya Ermenileri Katalikosu 2. Karekin"in Heybeliada Ruhban Okulu"nu ziyareti Büyük Hukukçular Birliği üyesi bir grup tarafından protesto edildi. "Huzur istiyoruz, burdan gidin" diyen bir kadına göstericiler tepki göstermiş ve yumrukla saldırmıştı. Faytonla Ruhban Okulu"na giderek gösteri yapmak isteyen Kerinçsiz"e polis izin vermemişti.

Kaynak: Zaman