BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den iki yeni kaset istifası daha

Kaset skandalları ile sarsılan MHP'de iki yeni istifa kararı daha var.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Özel hayatına ilişkin görüntüleri internete düşen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ve İstanbul eski il başkanı İhsan Barutçu istifa etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla istifa dilekçelerini dün akşam genel merkeze sunan Didinmez ve Barutçu hem parti görevlerinden hem de milletvekilliği adaylıklarından kendi istekleriyle ayrılmış oldular.

EKSİK 4 İSİMLE SEÇİME GİDECEK

Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Didinmez İstanbul birinci bölge ikinci sıra milletvekili adayıydı. Barutçu da 2. bölge 4. sıra adayıydı. Bu durumda MHP yeni isim bildiremediği için İstanbul listelerinde kaydırma yapılacak. İstifa ile boşalan yerlere yeni isimler yerleştirilecek. Daha önceki iki istifa nedeniyle MHP seçime eksik 4 milletvekili adayı ile katılmış olacak.

DİDİNMEZ DİDİNDİ AMA...

Didinmez kaset skandalının ortaya çıkmasından sonra yazılı bir açıklama yapmış ve istifa etmeyeceği sinyali vermişti. Didinmez özetle şunları söyledi:

"Özelimde yaşadıklarımda başkalarına verilen bir zarar söz konusu olmadığı gibi hiçbir kişinin ya da kurumun merakını ve ilgisini gerektirecek kamusal bir yönü de yok. Buradaki sorumluluğum sadece aile fertlerine karşıdır. Aile hayatı hukukiliğini sürdürmeye devam ediyor olsa da bazı zamanlarda fiili varlığından bahsetmek mümkün olmuyor. Bilinmelidir ki, keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner."

TEŞKİLAT DA BAHÇELİ DE KABUL ETMEDİ

Didinmez'in bu tavrı parti içinde doğru karşılanmadı. Kaset skandalları nedeniyle ayağa kalkan teşkilatın çağrısı ve MHP lideri Bahçeli'nin ödünsüz tavrı ile iki ismin de istifası istendi. İstifa etmezlerse ihracın gündeme geleceği konuşuldu. Böyle olunca iki isim de daha fazla direnmeden istifalarını sundular.

YENİ GÖREVDEN ALMALAR OLABİLİR

Kaset depremi yaşanan MHP kulisleri kaynıyor. Bir yandan seçim öncesi kasetleri piyasaya süren odaklarla mücadele çağrısı yapılırken bir yandan da sürece "teşkilattaki çürüklerin temizlenmesi" olarak bakılıyor. Bu nedenle kaset skandalı ortaya çıkmasa da MHP lideri Bahçeli'nin bazı isimleri de partideki Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu gibi bulundukları görevlerden alabileceği konuşuluyor.