BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Demirel'den Erdoğan'a 'fukara' yanıtı!

Seçim meydanlarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i eleştiren Başbakan Reep Tayyip Erdoğan'a Demirel'in yanıtı gecikmedi

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 12 Haziran seçimleri için Türkiye'yi gezen ve 8 yıllık icraatlarını anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır dille eleştirdi.

Erdoğan'ın seçim meydanlarında ülke meselelerini konuşmadığını söyleyen Demirel, "Meseleleri konuşmuyor, polemik yapıyor. Bu da fikri fukaralıktan kaynaklanıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında eleştirdiği eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den Erdoğan'a yanıt gecikmedi. Sözcüye konuşan Demirel, "Demek ki seçim meydanları bensiz olmuyor. Sağolsunlar beni yaşatıyorlar. Yok bir şikayetim" dedi. Demirel'in bakanlarından Esat Kıratlıoğlu ise "Demirel hakkındaki sözler politik terbiyeye sığmaz" sözleriyle Başbakan'a yüklendi. 

Kıratlıoğlu, "Başbakan çirkin bir progapanga ve yaklaşım sergiliyor. Çünkü, 11 başbakanlık, 7 yıl Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuş, Türkiye'nin bugünkü ekonomik seviyesine gelmesindeki girişimlerin yüze 80'inde imzası olan bir insana bu tür yaklaşım, politika terbiyesine sığmaz" diye konuştu.

ERDOĞAN, HABERAL'LA VURMUŞTU

Erdoğan, seçim mitinglerinde eski Cumhurbaşkanı Demirel'i CHP adayı Mehmet Haberal'ı desteklemesi nedeniyle üstü kapalı şekilde eleştirmişti. Erdoğan, "80 yaşında bir zat var. Ayakta duruyor. CHP'nin çete sanığı adaylarına kefil oluyor" demişti. 

BABADAN CHP'YE DESTEK