BIST 10.168
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.390,62
HABER /  DÜNYA

Ladin'in oğlu da korku içinde yaşıyor

Usame Bin Ladin'in ABD'nin yaptığı operasyon sonucu öldürülmesinin ardından oğlu ilk kez konuştu.

Abone ol

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in ABD'nin yaptığı operasyon sonucu öldürülmesinin ardından oğlu ilk kez konuştu. Kendisinin de korku içinde yaşadığını belirten Ömer Bin Ladin, babasının ölümü nedeniyle anneannesinin de öldüğünü anlattı. 'İntikam alınır mı?' sorusunu ise yanıtsız bıraktı...

Habertürk, Usame Bin Ladin'in ölümünden bir hafta sonra oğluna ulaştı ve düşüncelerini paylaştı. Habertürk'ün telefonuna önce Ömer Bin Ladin'in İngiliz eşi Zeyna çıktı. Zeyna, tüp bebek yapma girişiminden dolayı ayrıldıkları iddialarını yalanladı ve 'birlikteyiz' dedi.

Ardından telefonu eline alan Ömer Bin Ladin, Suriye'de yaşayan 70 yaşındaki anneannesinin Usame'nin ölümünü duyduğu an fenalaştığını ve altı gün sonra öldüğünü anlattı.

Anneannesinin neden böyle bir tepki verdiğini ise şu sözlerle açıkladı; Usame'nin bu kadının sadece damadı değil, yeğeni olduğunu da öğrendim Ömer'in annesi Usame bin Ladin'in yeğeniydi.

BARIŞTAN YANA

Ömer de Zeyna da Usame'nin ölümünü telaffuz edemiyorlar. Ölümünden "Bu şey" diye bahsediyorlar. 2010 yazında söylediği gibi hâlâ babasının ölümünün ABD ve diğer Batılı ülkelere yönelik daha fazla şiddete neden olacağını düşünüp düşünmediğine ilişkin sorulara ise cevap bile veremiyorlar.

Katar'a sığınmışlar ve orada kalabilmek için susmak zorundalar. Bu sorulara yanıt vermeleri yasak. Bir intihar saldırısında gönüllü olmayınca babasıyla yollarını ayıran Ömer bin Ladin de karısı da barıştan yana olduklarını, barışın sağlanması için çalışacaklarını bilmemi istiyorlar.