BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kaset skandalı ardındaki sinsi plan!

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, milletvekillerine yönelik kameralı komplo iddialarının ilk olarak TBMM'deki odaların izlenmesiyle başladığnı ileri sürdü.

Abone ol

Son dönemde MHP yöneticilerini hedef alan kameralı tuzaklar konusunda CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan yeni bir iddia gündeme getirildi. İddiaya göre, kaset komploları önce TBMM'den başlıyor sonra diğer odalara yayılıyor.

Aynı zamanda bilişim teknolojileri uzmanı olan Seyhan, "Bu tuzağı kuran kişiler Meclis içinden başlıyor işe. Yer tespiti, ne zaman, nereye gideceği, kimlerle randevulaştığı böyle öğreniliyor" iddiasında bulundu.

Seçim öncesi servise konulan görüntülü tuzakların hikayesinin aylar önceye uzandığını savunan Seyhan, şu açıklamaları yaptı:

"Milletvekilleri Meclis'te ciddi bir tehdit altında. TBMM'nin yapısında bu kadar çok kamera olması doğal değil. Milletvekillerine yönelik takip, telefon dinlemelerinden başlıyor. En tehlikeli şey de Meclis'in çatısına kurulan sinyal kesici. Bu cihazdan mesajları, giriş çıkışları ve konuşma bilgilerini almak mümkündür. Diğer bir yöntem, araçlara dinleme cihazı yerleştirmek. Bakıma gittiklerinde veya uzun süreli park halinde araçlara yerleştiriliyor. aracımdaki böceği 9 ay önce buldum, ama nerede yerleştirildiğini öğrenemedim.

3 ODADA KAMERA BULUNDU

Bazı arkadaşlarımın kuşkuları üzerine Meclis dışındaki ofislerinde özel cihazlarla tarama yaptırdım. 3 arkadaşımızın ofisinde gizli kameraları bulduk. Aynı bürolarda aynı odalarda birden fazla kamera vardı.

Anayasa değişikliği oylamalarında, çok iyi biliyorum, 8 milletvekili 'Elimizde kasetiniz var, evet oyu vermezseniz yayına koyarız' diye tehdit edildi. Tam 8 kişi böyle arandı. Bir iki kişi boyun eğdi, 'Evet' oyu verdi. Bunlar organize bir ekibin işi, çok düzenli operasyonlar. Daha önceden eve gidiliyor, keşif yapılıyor. Konulan kameraların hepsi aynı tür sistem, belli frekanstan yayın yaparak yakındaki bir alıcıya gönderiyor. Yaygın olarak 'buat' denen, yan duvarlarda elektrik kabloların birleştiği noktalara yerleştiriliyor. 2'ncisi elektrik prizi, 3'üncüsü televizyon, 4'üncüsüelektrikli oda spreyi, 5'incisi sensörler.