BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  GÜNCEL

Holosko'ya final heyecanı haram

Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaşacak Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan Holosko krizi çözüldü.

Abone ol

İstanbul BŞB Futbol şube Sorumlusu Kamil Dizar, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Filip Holosko'nun Beşiktaş'a karşı forma giymeyeceğini açıkladı.

İki başkan Göksel Gümüşdağ ile Yıldırım Demirören'in bu konuyu görüşmek için bir araya geldiklerini belirten Dizar şunları söyledi:

"Holosko devre arasında yarım sezonluğuna takımımıza katılmıştı. Transfer de oyuncunun halen bonservisini elinde bulunduran beşiktaş'ın özverisiyle gerçekleşmişti. Holosko'ya kiralama bedeli ödemediğimiz gibi, bizde oynadığı yarım sezonluk ücretini de beşiktaş karşıladı. Beşiktaş'ın yabancı oyuncu kontenjanına yer açmak için kabul ettiği bu organizasyonda iki kulübün dostluğu etken oldu. oyuncunun bonservisinin halen beşiktaş'ta olması ve çeşitli spekülasyonlara yol açmamak adına Holosko'nun finalde oynamamasına karar verildi." Dizar, kararın alınmasından önce Holosko'yla görüştüklerini de belirterek "49. Türkiye Kupası'nı müzemize götürerek başarımızı taçlandıracağız" ifadelerini de kullandı.

"Yıldız oyuncularınız bizi korkutmuyor"

Kupa finali öncesi Lig TV'nin Fiyapı İnönü Stadı'nda buluşturduğu beşiktaş ve istanbul BŞB'nin teknik direktörleri kupanın yanında iddialı mesajlar verdiler. Tayfur Havutçu, "Ligde iki maçı da kaybettik. istanbul Belediye ve Abdullah Avcı alışık olmadığımız bir istikrar sergilediler. Ama bu maç başka" yorumunu yaptı. Avcı ise, beşiktaş'ın yıldızlarından çekinmediklerini belirtip, "Bursa maçını oynamamak beşiktaş için avantaj oldu. Ben de son lig maçında 9 asımı oynatmadım" dedi.