BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.435,42
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Hakan Fidan için savcılara çağrı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hakan Fidan'ın AK Parti'den aday adaylığını internethaber.com'a yorumladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Haftanın polemik konusu Hakan Fidan'ın MİT müsteşarlığından istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bu adaylığa olumlu bakmıyorum" açıklaması oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın gündemin bir numaralı konusunu internethaber'e yorumladı.

AKP'NİN BÜROKRATI OLDUĞUNUN İSPATI 

Hakan Fidan MİT müsteşarı iken, AKP'den aday adaylığına soyunmuş olması bugüne kadar iş ve işlemlerinde AKP'nin bir bürokratı olduğunun ispatı anlamına gelir. Hakan Fidan, Recep Tayyip Erdoğan'ın kara kutusudur. Böyle bir ismin oradan ayrılarak milletvekilliğine soyunması esasında bu makamın Cumhurbaşkanı adına boşaltılmış olması anlamına gelir.

CESARETLİ SAVCILAR VARSA

Kara kutusu derken bunu net olarak ifade ediyorum. İstifa anından itibaren  Hakan Fidan 7 Şubat'ta kendisini sorgulamaya çalışan savcıların denetimine açık hale gelecektir. Bu ülkede cesaretli savcılar varsa geçmişteki icraatları ile ilgili olarak böyle bir teşebbüste bulunabilirler.

EMİR ERİNİ KAYBETMEK İSTEMİYOR 

Sayın Cumhurbaşkanı'nın giderayak bu istifayı olumsuz değerlendirme sebebi de MİT müsteşarlığı sırasında kendisine emir eri gibi davranan bir şahsı kaybetmesinden kaynaklanıyor. Onun yerine ikame edeceği bir ismin kendisine sadık kalacağı şüphesi de hakim. Bütün bu sebeplerden dolayı kamuoyunu böyle boş bir hususta tartıştırarak gündemin gerçeklerini yine saklıyorlar. Bu ülkede sadece Hakan Fidan'ın adaylığı ya da HDP'nin barajı geçip geçmeyeceği mi konuşulacak. Bu ülkede bir sürü mesele var, bunların siyasiler tarafından tartışılması, bunlara çözüm bulunması gerekir. Boş bir gündemin peşine düşürülüyoruz ve ona bu şekliyle hizmet ediyoruz.

HDP BARAJI GEÇEMEYECEĞİNİ BİLE BİLE...

Biraz önce kara kutu derken, sadece 17-25 Aralık süreci için söylemedim bunu. Hatırlarsanız çözüm süreci 2009'da başladı ve MİT üzerinden yürütüldü. Emre Taner zamanındn beri MİT üzerinden yürütülüyor, orada çok değişik bilgiler var, kara kutu demem bu yüzden. Hakan Fidan'ın adaylığı için İmralı'dan da, Kandil'den de talepler geliyor. Kayıp olan kriptolu telefonlar nerede, Kandil'de mi, İmralı'da mı, MHP olarak bunu merak ediyoruz. AKP, HDP ve PKK bir işbirliği içerisinde zaten. Seçim öncesinde de, seçim sonrasında da bir yatırım içerisindeler. HDP'nin bugün Türkiye gündemine düşürdüğü "parti olarak gireriz, barajı aşarız" mantığının arkasında da bu gizli pazarlığın izlerini net bir şekilde görüyoruz, yani burada bir meydan okuyuş da var. Neyi nasıl anlaştılar ki HDP barajı geçemeyeceğini bile bile böyle bir meydan okuma içerisine girdi. Bunun karşılığında neyi aldı, Başkanlık sistemini verdi özerkliği mi aldı, bunlar tartışma konusu.

HAKAN FİDAN KİMDİR? ASLEN NERELİDİR?