BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce'den olay Hakan Fidan iddiası

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hakan Fidan'ın Abdullah Öcalan'la arasının iyi olduğunu öne sürerek Fidan'ın HDP'den aday olabileceğini söyledi.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Başta Bülent Arınç ve diğerleri olmak üzere Hakan Fidan'ın adaylığını istemiyorlarsa onlara bir önerim var. Hakan Fidan'ın Öcalan ile de arası iyi. Bunu İmralı görüşmelerinden biliyoruz. HDP'den aday olabilir. Bunu da bir düşünsünler" dedi.

Muharrem İnce, CHP Alanya İlçe Teşkilatı'nın söyleşisi için geldiği ilçede gazetecilerin sorulanı yanıtladı. İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve 22'nci dönem CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan ile birlikte Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden İnce, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. AGC binasını gezen İnce, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ORTADOĞU'DAN SONRA AK PARTİ'Yİ DE KARIŞTIRDI

İlk olarak MİT Müsteşarlığı'ndan istifa eden Hakan Fidan'ın milletvekilliği adaylığı konusuna değinen İnce, Fidan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sormadan istifa etmeyeceğini öne sürdü. Bunun bir danışıklı dövüş olduğunu savunan İnce, Hakan Fidan'ın MİT müsteşarıyken Ortadoğu'yu karıştırdığını, istifa ettikten sonra ise AK Parti'yi karıştırdığını söyledi.

Fidan'ın MİT müsteşarlığı döneminde Türkiye'nin dostu kalmadığını belirten İnce, "Başta Bülent Arınç ve diğerleri olmak üzere Hakan Fidan'ın adaylığını istemiyorlarsa onlara bir önerim var. Hakan Fidan'ın Öcalan ile de arası iyi. Bunu İmralı görüşmelerinden biliyoruz. HDP'den aday olabilir. Bunu da bir düşünsünler" dedi.