BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den çözüm sürecine ağır eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, çözüm sürecinde suç işleyenlerin yeni çıkan 6 maddelik yasa ile aklandığını ileri sürdü.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan Adan, 17-25 Aralık operasyonları ile Irak ve Suriye tezkeleriyle ilgili konuştu. Çözüm sürecinde suç işleyenlerin yeni çıkan 6 maddelik yasa ile aklandığını ifade eden Adan, bu kişilerin suçlarının örtbas edildiğini ifade etti.

17-25 Aralık operasyonlarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonları olduğunu söyleyen Adan şunları ifade etti:

"4 bakan istifa ettirilmiş başbakanın evine polis gitmiş. Başarılı olsa dönemin başbakanı evine girilmiş olsa bütün dünyanın önünde utanç duyulacak manzaralara şahit olacaktık. Ama başbakanın evine girilemedi. Polis polisle çatışmadığı için giremediler. Peki noluyor? Recep Tayyip Erdoğan,bu sürecin ortadan kalkması için gayret içindedir. Türkiye devleti yaşayacaksa mutlaka 17-25 Aralık süreci yargılanmalıdır. Aksi takdirde devlet olmamız zafiyet içine girer.

EMRİ BAŞBAKAN VERDİ 

Hırsızlık oldu. 4 bakan istifa ettirildi. Emri başbakan verdi. Çevre bakanı da konuştu. Demek ki yolsuzluk vardı. Dosyalar komisyondan kaçırıldı, iddianameler değiştirildi. Takipsizlik kararı çıktı. Bu dosyalar bizim elimizde. Bu suçu cumhurbaşkanı ve AKP iktidarı ortadan kaldıramaz.

Hırsızlık yapıldığına inanan bakanlar, milletvekilleri, bürokraside çok insan tanıyorum. Hırsızlık olduğunu inanmayanlar da var. Vatandaşlarımız inanmayabilir. Saygı duyuyorum. Ama bugün başbakanlık yapan bakanlık yapan bürokraside yer alan, hırsızlığı inananlar seslerini çıkarmazlarsa tarih onların şereflerini, namuslarını sorgulayacaktır.

Irak ve Suriye ile ilgili tezkelerini meclise geleceği hatırlatılan Adan, "MHP konuya milli bakar. Daha gelmediği için birşey söylemem doğru değil. Milleti ve devleti riske edecek bir konu varsa elbette ki duyarlı davranırız" yanıtını verdi.