BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Faruk Çelik Suriyelilerin beklediği müjdeyi verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Suriyeli sığınmacıların hayvan ve araçlarının geçişine ilişkin izin verileceğini söyledi

Abone ol

IŞİD'in Kobani'yi hedef alan saldırıları sonrası Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi.

Şanlıurfa'nın sınır bölgelerinde incelemelerde bulunan Faruk Çelik, "Başbakanımızın talimatıyla hayvan ve araçların geçişiyle ilgili yaşanan önemli sorunu çözdük. Türkiye bütün insanlığa ayrım gözetmeksizin kucak açıyor" dedi.

HAZMEDEMEYENLER VAR

Çelik, "Türkiye’nin Kobani'den gelen Kürtlere kucak açmasını hazmedemeyen unsurlar var" eleştirisinde de bulundu. 

Şanlıurfa'da sınır bölgesine giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, açıklamalarda bulundu. 
Bakan Çelik, Türkiye’nin Kobani'den gelen Kürtlere kucak açmasını hazmedemeyen unsurlar olduğunu ifade ederken, "Böyle drmatik olayların yaşandığı bir ortamda kabul edilebilir bir yaklaşım değil" dedi.

Çelik, gelişmeleri şu şekilde değerlendirdi:

"Türkiye bir buçuk milyon vatandaşa kucağını açtı. Tüm görevliler canhıraş bir şekilde Suriyeli vatandaşlara sıcak bir mekana kavuşmaları konusunda çalışırken bu tür yaklaşımları insani değerlerle bağdaştıramıyorum.

Şu anda bulunduğumuz Yumurtalık bölgesinde geçişler sağlanıyor. İlk günlerde 10 noktadan girişler sağlandı. Bugün itibariyle tek merkezden girişler sağlanıyor. Burada bir yığılma var. Aynı zamanda top sesleri geliyor. Gelir gelmez biz de birkaç top sesini duyduk.

Belki binin üzerinde araç sınıra dayanmış durumda. Yüzlerce Kobanili Suriyeli vatandaş, Türkiye’ye geçme çabasını sürdürüyor. Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede eşyalarla yüklü araçların sınırdan geçmesi için talimatları oldu."