BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de seçime müdahale tartışması büyüyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, genel merekzin İstanbul İl Kongresi'ne hiçbir müdahalesi olmadığını açıkladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Kamuoyunda ısıtılan genel merkeze karşı muhalefet seslerinin yükseldiği'' iddialarının, parti ve camianın dinamiklerini görmezden gelen maksatlı çevrelerin uydurması olduğunu ifade etti.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, milliyetçi-ülkücü hareketin teşkilat dokusuna kimi zaman hayranlık, kimi zaman da kıskançlıkla bakıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Birtakım çevrelerin asılsız iddialarının aksine, partimizde bugüne kadarki kongre süreci, gayet demokratik ve sağlıklı şartlarda ilerlemektedir. MHP il ve ilçe kongrelerindeki demokratik yarışa en son örnek, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen İstanbul İl Kongresi'dir. Beş başkan adayının yarışına sahne olan kongrede, genel merkezimizin hiçbir müdahalesi olmadan delegeler hür iradeleriyle oylarını kullanmışlardır.

Kamuoyunda ısıtılan genel merkezimize karşı muhalefet seslerinin yükseldiği iddiaları, partimizi ve camiamızın dinamiklerini görmezden gelen maksatlı çevrelerin uydurmasıdır. İddiaların aksine, birden çok başkan adayının yarışmış olması, mensuplarımız arasında demokrasi bilincinin yerleşip olgunlaştığını göstermiştir. Bununla beraber birlik ve dayanışma ruhunun da asla göz ardı edilmediğini ispatlamıştır.

Bilinmelidir ki İstanbul İl Kongresi'nde ki adaylık yarışına genel merkezimizin hiçbir müdahalesi olmamıştır. Bu itibarla kongrede ortaya çıkan irade, genel merkezimizin yönlendirmesinin değil, il delegelerinin oylarını demokratik ve serbest bir ortamda kullanmalarının sonucudur. Ayrıca kim üst kurul delegesi olursa olsun kongreler sırasında ortaya çıkan bütün adaylar ve listelerde yer alan isimler, camiamızın değerli mensuplarıdır, her biri bizim için kıymetlidir ve eşit değerdedir. Sonuçta her MHP mensubu, İstanbul İl Kongresi'nde olduğu gibi 'mevcut yönetimle göreve devam' yönünde beliren iradeye saygılı olunması gerektiğinin bilincindedir.''