BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.442,40
HABER /  RAMAZAN

Kur'an'da geçen hurmanın mucizeleri

Kur'an'ı Kerim'de pek çok ayette geçen hurmanın faydalarını biliyor musunuz? İnanılmaz etkileri var. Özellikle de kilolular için ideal bir zayıflama ilacı...

Abone ol

1.20120718112200.jpgİNTERNETHABER- Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmanın faydalarını biliyor musunuz?

Hurma, Kuran'da pek çok ayette bahsi geçen, cennet nimetleri arasında "eşsiz-hurma" (Rahman Suresi, 68) ifadesiyle nitelendirilen bir meyvedir.

Allah'ın Kuran'da bildirdiği bu meyve incelendiğinde, pek çok önemli özelliği olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bilinen en eski bitki çeşitlerinden biri olan hurma, günümüzde lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği nedeniyle de tercih edilen bir besindir.

Her geçen gün keşfedilen faydaları hurmayı, hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan bir besin haline getirmiştir. Hurmanın sahip olduğu bu özelliklere Meryem Suresi'nde dikkat çekilmiştir. Bu surede Meryem'e 'hurma yemesi'" bildiriliyor.

PEKİ NİYE HURMA? HAMİLELİKTEKİ MUCİZESİ NE?
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


LOHUSALIK DÖNEMİNDEKİ MUCİZELER

Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel 01.20120718112845.jpgolarak da bilinmektedir.

Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler.

Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Ayrıca doğum sırasında meydana gelen kan kaybı, vücut şekerinin düşmesine sebep olur. Hurma vücuda tekrar şeker girişinin sağlanması açısından önemlidir ve tansiyon düşmesini de engeller. Kalori değerinin çok yüksek olması sebebiyle hastalıktan güçsüz düşmüş ya da yorgun olan kimseler için özellikle çok faydalıdır.

HURMA İLE RAMAZAN'DA 8 KİLO
VEREBİLİRSİNİZ... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


RAMAZANDA 8 KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Ramazan aylarında sofranın baştacı olan hurmanın inanılmaz faydaları var...  En çarpıcı olanı ise obezite sorunu olanları bile zayıflatabilmesi...

Ümraniye Eğitim Araştır699020091204024933170.jpgma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mesut Başak, "Obez hastalarımız beslenme programlarında hiçbir değişiklik yapmadan yemeklerden önce yalnızca üç hurma yedi. İki ayda bu şekilde sekiz kilo verebildiler" diyor.

Sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat önce üç hurma yenilerek yapılan diyetin iştah kestiği, tok tuttuğu, bağırsak hareketlerini hızlandırarak daha hızlı kilo vermeyi sağladığı söyleniyor.

Sadece bunlarda değil... Hurmanın mucizevi faydaları var.

HURMADAKİ MUCİZE... NEDEN BU KADAR ÖZEL?
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

HURMA TEK BAŞINA BİR YEMEK

2.20120718112906.jpgHurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan 10'dan fazla element içermektedir.

Bu nedenle günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler.

Bu konuda tanınmış uzmanlardan biri olan V. H. W. Dowson ise, bir hurma ve bir bardak sütün bir insanın günlük besin ihtiyacını karşılamaya yeteceğini söylemektedir.

Bu da hurmayı tek başına bir yemek konumuna yükseltmekte ve mucizelerinden biri olarak gösterilmekte.

SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ VAR...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ

Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler. 3.20120718112917.jpgBerkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur.

Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir.

İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır. Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.

HAFIZASI ZAYIF OLANLAR DİKKAT!
DİĞER SAYFADA

[PAGE]


4.20120718112926.jpgDİŞLER İÇİN İDEAL

*Hurma içerisinde bulunan flor sayesinde dişlerin çürümesini engelliyor.

*Selenyum bulunan hurma, hem bağışık sisteminizi güçlendiriyor, hem de kansere karşı koruyor.

*A vitamini bulunan hurma, hafıza kaybını önlüyor ve iyi geliyor.

*Antioksidan tarafından zengin olan hurma, hem damar tıkanıklığına, hem de yaşlanmanın önlenmesine faydalı.

BİR NUMARALI KANSER SAVAŞÇISI
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KANSER SAVAŞÇISI

Yüksek besin değerinin yanında hurmaların, antioksidan hususiyetine sa5.20120718112957.jpghip olduğu biliniyor. Antioksidanların kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın önlenmesinde faydalı olduğu biliniyor.

Depolanırken bozulmaya meyilli diğer meyvelerin aksine, hurmaların soğukta muhafazasında antioksidanların yoğunluğu artıyor.

Hurmanın ayrıca çağın hastalığı damar sertliği ve kolesterol için faydalı olduğu belirtiliyor.

KANSIZ OLANLAR MUTLAKA YEMELİ...
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KAN YAPICI

Hurmanın ihtiva ettiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol 6.20120718113014.jpgeder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati ehemmiyet taşıyan kandaki alyuvarlar kanda osijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynadığı belirtiliyor.

Çok fazla demir sebebiyle, bir insanın günde 15 hurma yiyerek vücudunun demir ihtiyacını karşılayabildiği ifade ediliyor.

Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfor ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok mühim elementlerdir.

Hurma, ihtiva ettiği fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi koruyup bu hastalıkların azalmasına yardım ediyor.

MİDE ÜLSERİNE KARŞI HURMA...
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KARACİĞER GÜÇLENDİRİCİ

7.20120718113025.jpgHurma B1 ve B2 vitaminleri ihtiva ettiği için karaciğeri kuvvetlendirir. Karaciğer soğuk tatlıları sever. Onun için hurmayı kavun, acur, salatalık gibi (soğutucu) gıdalarla yemek daha uygun olur.

Bazı memleketlerde halk arasında mide ülserlerinin tedavisinde hurma kullanımı deneniyor. 2005'te bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, hurma farelerde mide ülseri şiddetini azaltmıştır.

Mide astarında hurmanın koruyucu olduğu ve insanlarda da uygun olabileceği neticesine varılmıştır.

BÖBREK HASTALARI DA MUTLAKA BAKSIN!
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

BÖBREK HARABİYETİNE MANİ OLUYOR

8.20120718113036.jpg2008'de yapılan bir çalışmada, hurmaların meyvesi ve çekirdeklerinden elde edilen özün, bir antibiyotik (gentamiçin) sebep olduğu böbrek hasarını azaltmadaki tesiri araştırıldı.

Özün böbreklerin korunmasında tesirli olduğu ortaya çıktı.

Bilim adamları, hurmalardaki antioksidan (E vitamini, askorbik asit ve melatonin) bileşiklerin bu korumayı sağladığını öne sürdü.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN
MUCİZE ETKİLERİ...
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

11.20120718113108.jpgSİNDİRİM SİSTEMİNİ ÇALIŞTIRIR

Hurmaların yüksek oranda lifli ve şekerli oluşu bilinen bir hakikat.

Araştırmalara göre, farelerin mide ve bağırsak sistemi hurma verildiğinde hızlanıyor.

Bilim adamları, lifli yiyeceklerin müshil etkisi olduğunu düşünüyorlardı.

Bütün bu etkiler de hurmayı birinci sınıf bir zayıflama aracı haline getiriyor.

Hurmalardaki şeker ve melatonin bağırsak sisteminin hızlandırmasına da tesir edebileceği düşünülüyor.