BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de istifa depremi var!

Bahçeli, yerel seçimler için adaylarını açıkladı ancak bazı isimler teşkilatlarda rahatsızlık yarattı.

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adayları açıkladı; ancak istifaları engelleyemedi! Mamak İlçe Başkanı Tamer Çakı, yönetim kurulundan 12 üyeyle birlikte istifa ederken, Keçiören adayı ise açıklanmadı. İddialara göre Keçiören'de de büyük bir huzursuzluk var. Turgut Altınok'un adaylığı her an yeni istifaları getirebilir.
 
MHP'lilerin gözü Ankara Arena'da açıklanacak aday listelerindeydi. MHP lideri Devlet Bahçeli, şölen havasında açıkladığı aday listesi, bazı teşkilatlarda ise rahatsızlık yarattı. MHP Mamak İlçe Başkanı Tamer Çakı, 12 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa ettiğini duyurdu. Mamak'taki istifa depremini yine ilk duyuran İnternethaber.com oldu.
 
"BAHÇELİ'Yİ ELEŞTİRİYORDU"
 
MHP kulislerinde dolaşan iddialara göre MHP İlçe Başkanı Tamer Çakı, Ali Rıza Çalkan'ın adaylığına baştan itibaren karşı çıktı. Çakı, Çalkan'ın geçtiğimiz dönem AK Parti'ye çalıştığını, hatta bazı konuşmalarında MHP lideri Bahçeli'ye çok ağır sözlerle yüklendiğini söyledi. Bu sırada Çalkan'ın adaylığına karşı çıkanlar, geçtiğimiz dönem yapılan konuşmaları CD'de toplayarak, genel merkezde dağıttı. Öte yandan ilçe teşkilatında istifaya tepki gösterenlerin olduğu kaydedilirken Tamer Çakı, kişisel Facebook hesabını kapattı.
 
"SON ANA KADAR BEKLEDİK"
 
İstifa sonrası açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Tamer Çakı, ülkücü camianın iradesinin göz önüne bulundurularak değerlendirme yapacağı umudu taşıdıklarını; ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Mevcut adayın, 410 bin seçmenin bulunduğu bir ilçede 158 bin kişiye telefon açarak "temayül yoklaması yaptım" demenin, ülkücülerle alay etmek olduğunu ifade eden Çakı, adayın önünü açabilmek ve başarısızlığında sığınacağı bir bahane bulmamak için 12 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa ettiğini söyledi.
 
YENİ İSTİFALAR OLACAK İDDİASI
 
Mamak ilçe teşkilatında yaşanan bu istifaların ardından gözler bu kez Keçiören'e çevrildi. İlk kez İnternethaber'in adaylığını duyurduğu Turgut Altınok'un ismi iddialara göre rahatsızlık yarattı. MHP kulislerinde konuşulan şey ise Keçiören'de de benzer bir istifanın yaşanabileceği. İddialara göre Turgut Altınok'un yargılandığı davadan alabileceği bir mahkumiyet, adaylığını engelleyebilir. Bu iddialar nedeniyle Turgut Altınok'un ismi henüz adaylık için açıklanmadı; ancak açıklanması halinde MHP'yi yeni bir kriz bekliyor.  
 
ANTALYA TEŞKİLATI KAYNIYOR
 
Manisa, Balıkesir ve Mersin'de belirlenen adaylar memnuniyetle karşılanırken, Antalya'da rüzgar şimdilik sert esiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanan Kemal Çelik, il teşkilatında rahatsızlık yarattı. Çelik'in adaylığına karşı çıkanlar, MHP Genel Merkezi'ne çıkarma yapsa da sonuç alamadı. Kemal Çelik dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'in "Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gece yarısı baskın yaparak", vekaleten genel müdür koltuğuna oturttuğu isim olarak biliniyor. Halen Ankara Valisi olarak görev yapan Alaaddin Yüksel, görevden alınmasına rağmen makamı terketmeyeceğini duyurmuş, bunun üzerine kısa süreli de olsa Ankara'da büyük kriz yaşanmıştı.

MHP'DE BİLEK GÜREŞİ

Bu arada açıklanan aday listesi MHP'deki mücadeleyi bir kez daha gözler önüne serdi. Açıklanan adayların büyük bir bölümünün Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve ekibinin belirlediği iddia edilirken, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in üzerinde durduğu isimler ise listeye giremedi. Bu arada Turgut Altınok'un adaylığı konusunda Şefkat Çetin'in ambargosu sürüyor. 

10525.jpg