BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik'ten yolsuzluk çıkışı!

Çelik, 11 yıldır yolsuzluğa bulaşmadıklarını söylerken AK Parti iktidarının Osmanlı'dan daha fazla bu millete hizmet ettiğini söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türk milletinin Osmanlı da dahil en parlak günlerini AK Parti iktidarında yaşadığını söyledi. 11 yıldır iktidarda oldukları dönemde yolsuzluğa bulaşmadıklarını iddia eden Çelik, hata yapanın da kellesini kopardıklarını ifade etti.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İl Özel İdare Çok Amaçlı Solonu'nda AK Parti Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Çelik, Türkiye'nin AK Parti ile kabuğunu değiştirdiğini ve kalkındığını ifade etti.
 
"GEZİ OLAYLARI TESADÜFİ DEĞİL"
 
Sandıkta aradığını bulumayanların, amacına ulaşamayanların 'acaba sokakta bu işi halledebilir miyiz' düşüncesine kapıldığını ifade eden Çelik, sandıkta aradığını bulamayanların işi sokakta çözmeye çalıştıklarını iddia etti. Gezi eylemlerinin, tesadüfi olaylar olmadığını anlatan Çelik, içimizden birileri Türkiye'ye çelme taktı diye konuştu. 

OSMANLI'YI ES GEÇTİ AK PARTİ'Yİ ÖVDÜ

AK Partili Çelik'in konuşmasındaki en ilginç bölüm ise AK Parti iktidarı ile Osmanlı'yı karşılaştırması oldu. Türk milletinin Selçuklu ve Osmanlı tarihi dahil en parlak dönemini AK Parti iktidarında yaşadığını söyleyen Çelik şöyle konuştu:

"Selçuklu ve Osmanlı tarihi de dahil Türk milletinin tarihinde en zirve parlak ay mayıs 2013'tür. Ne oldu bu ayda, borçlanma faizi AK Parti iktidara geldiğinde yüzde 63'tü, yani devlet yüzde 63 ile borçlanıyordu. Mayıs 2013'te kaça indi biliyor musunuz, yüzde 4,6'ya indi. Enflasyon biliyorsunuz yüzde 30'daydı. Yüzde 6-7'ye düştü. Merkez Bankası'nın döviz rezervleri tarihteki en yüksek rakamına, 135 milyar dolara çıktı. IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borcumuzun son taksidi olan 410 milyon doları Mayıs 2013'te ödedik. IMF defterini kapattık. Otomotiv sektörü bütün tarihlerin rekorunu kırdı. 3. Boğaz Köprüsü'nün temeli atıldı, 2,5 milyar dolar. Milletin devletin cebinden bir kuruş para çıkmayacak. Yatırımcı firma yapacak, bir süre sonra devredebilecek. Üçüncü havaalanının ihalesi ile birlikte kamunun cebine, devletin cebine gidecek para bugünkü rakamlarla söylüyorum yaklaşık 85 katrilyon. Devletin cebinden bir kuruş para çıkmayacak. İkinci nükleer santrali 21,5 milyon dolara Japonlara ihale ettik. Size daha onlarca gösterge sıralayabilirim. Tam böyleyken birileri ağzımızın tadını bozmaya çılıştı."
 
"KAFASINI KOPARTIRIZ"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın sürekli tazminat kazandığını ve bunlarda şehirde sucuk dağıttığını söyledi. 11 yıllık AK Parti iktidarının yolsuzluklara bulaşmadığını anlatan Çelik, yanlış yapan olursa da derhal onun kafasını kopartıyoruz şeklinde konuştu. Çelik konuşmasında şunları ifade etti:
 
 "Biz 11 yıldır iktidadayız. Biz belediyelerde de Türkiye'nin yüzde 60'nı idare ediyoruz. Fakat bu yüzde 60, yüzde 75'lik nüfusa karşılık geliyor. Allaha hamd olsun, bu kadar uzun süre iktidarda kalıp da şaibesiz, yolsuzluksuz, rüşvetsiz, pisliksiz kalabilen bir iktidar var mı? Zaman zaman yanlış yapan birileri çıktığında biz derhal onun kafasını koparıyoruz. Fakat Kılıçdaroğlu ağzını açıyor, 'bunlar haramzadedir, çaldılar çırptılar'. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız destanlar yazmış. Ne dediyse adam mahkemeye verdi, habire ondan para alıyor, sucuk dağıtıyor. Bunlar bize niye yolsuzluk yapıyorsunuz diyorlar biliyor musunuz? Ben sırrını keşfettim. Anadan doğma iki kör beraber aynı tabakta sarma yiyormuş. Biri diğerine demiş ki oğlum demiş çift çift yeme. Demiş ben kör sen kör benim çift çift yediğimi nereden biliyorsun? Demiş ki çünkü ben öyle yapıyorum. Şimdi bunlar şöyle hesap yapıyor, 'bu imkanlar bizim elimizde olacaktı ki...' İnsan kendisi neyse başkasını da öyle değerlendiriyor" diye konuştu.