BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

O saldırı kınandı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’da 37 kişinin hayatının kaybetmesine, 100’den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör eylemini...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’da 37 kişinin hayatının kaybetmesine, 100’den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör eylemini şiddetle kınadığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Pakistan’ın Hayber-Paştunkva Eyaleti’nin başkenti Peşaver’de, bugün meydana gelen ve bölgede son bir hafta içinde gerçekleştirilen üçüncü bombalı terör eylemi olan saldırı sonucunda en az 37 kişinin hayatını kaybettiğinin, 100’den fazla kişinin de yaralandığının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

’’KARDEŞ PAKİSTAN HALKI’’
Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileğinde bulunan açıklamada, "Türkiye, kardeş Pakistan’ın huzur ve güvenliğini hedef alan ve ülkenin iç istikrarını bozmayı hedefleyen her türlü terör eylemini şiddetle kınamaktadır. Bu vesileyle, kardeş Pakistan Hükümeti ve halkıyla dayanışmamızı bir kez daha ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
(İHA)