BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

MHP ve BDP'den ortak açıklama!

MHP ve BDP'nin de içinde bulunduğu Elazığ'daki platform bir önceki gün yaşanan gerginlik konusunda vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı

Abone ol

Elazığ'da, Diyarbakır'daki terör saldırısını eden grup BDP İl Teşkilatı binasının bulunduğu bölgeye yürümek isteyince iki grup arasında gerginlik yaşanmış, gruplar arasında taşlı sopalı kavga çıkmıştı.

İşte bu kavga sonrası Elazığ'dan sağduyu çağrısı geldi. MHP ve BDP'nin içinde bulunduğu platform, "Şehitler hepimizi tabi ki derinden üzmüştür. Ama buna tepki demokratik yollarla olmalıdır. Bunun dışındaki eylemler anarşi ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürecektir'' uyarısı yaptı.

Platform dönem sözcüsü Resul Şahin ile MHP İl Sekreteri Gürol Suroğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Atik Okuyucu ve Elazığ Cem Kültür Merkezi Derneği İkinci Başkanı Cafer Yeşil, Elazığ MÜSİAD binasında bir araya geldi. Resul Şahin, tarafların katılımıyla hazırlanan metni okudu.

Şahin, açıklamasında, tarihin derinliklerinden beri ülke üzerinde kirli emeller besleyen güçlerin değişik zamanlarda farklı senaryoları gündeme koyarak iç huzuru ve barışı bozmaya yeltendiklerini belirtti.

KARDEŞ KAVGASI İSTİYORLAR...

Geçmişte siyasi görüş ve mezhep farklılıkları üzerinden emellerine ulaşmaya çalışan küresel güçlerin bugün taşeron olarak kullandıkları terör örgütleri eliyle etnik bir ayrışmanın ve buradan hareketle bir kardeş kavgasının yaşanmasını arzuladıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Bizler, insanlığa her dönem adalet, huzur ve barış götürmüş bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu büyük medeniyet hiçbir ayrım gözetmeden Türk, Kürt, Çerkez, Arnavut, Laz hemen her kesimin desteği ve katkısıyla kurulmuştur. Elazığ kamuoyu, her türlü terör olaylarının ardından gerek halk olarak, gerekse siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları olarak demokratik tepkilerini göstermiştir. Ancak geçtiğimiz cuma ve pazar günü şehrimizde provokatörlerin oyununa gelerek taşkınlık yapan küçük bir grup bir takım üzücü olaylara sebebiyet vermiştir. Şehitler hepimizi tabi ki derinden üzmüştür. Ama buna tepki demokratik yollarla olmalıdır. Bunun dışındaki eylemler anarşi ve kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürecektir.''

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Şahin, bu tür olayların geçmişteki üzücü olaylara sebebiyet verebileceği endişesini taşıdıklarını belirterek, yetkililer de olmak üzere tüm kesimleri ve vatandaşları sağ duyulu davranmaya, itidali elden bırakmadan ve tahriklere kapılmadan sorumluluk içinde hareket etmeye davet etti.

Açıklamanın ardından Şahin ile MHP İl Sekreteri Gürol Suroğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Atik Okuyucu ve Elazığ Cem Kültür Merkezi Derneği İkinci Başkanı Cafer Yeşil, yazılı metnin altını imzaladı.