BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,41
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP ittifak tartışmasına nokta koydu!

Genel seçimler yaklaşırken partiler arası ittifak ve koalisyon tartışmalarıda gündeme oturdu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP'nin milliyetçi ve merkez sağ partilerle ittifak yapacağı yönündeki haberleri yalanladı. Vural,"İttifakımız milletedir" dedi.

Haziran ayındaki seçimlerde MHP'nin CHP ve AK Parti'yle koalisyon kurma olasılığıyla ilgili ise Vural,"Hedefimiz iktidardır. Sandık sonrası iradeyi mahkum etmeyiz" diye konuştu
.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Habertürk'te katıldığı bir programda partisinin seçim hazırlıkları ve ittifak iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Milletin bekası için güç birliği" çağrısının siyasi partilere yönelik bir ittifak çağrısı olmadığını açıklayan Oktay Vural, "Partiler arasında bir arayışımız yok" dedi.

Bahçeli'nin çağrısının millete olduğunu da kaydeden Vural, bu çağrıya siyasi çevreden Büyük Birlik Partisi'nin destek verdiğini söyledi.

"Bizim yaptımız bir siyasi ittifak çağrısı değil, siyasal bir duruştur. Çağrımız milletedir. Hangi partiden olursa olsun, hangi partiye oy vermiş olursa olsun milletin sesine kulak veren herkes bu çağrıya destek verebilir. Biz milletin bekasına önem veren herkese milliyetçi harekete destek olun çağrısı yaptık. MHP 2007'de yüzde 14, 2009'da yüzde 16 oy aldı. Bizim ittifak ve koalisyon arayışımız yok. Biz sandık sonrası iradeyi mahkum etmeyiz. Koalisyon seçim sonrası görüşülecek bir durumdur."

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZLAR

AK Parti'nin ve CHP'nin tek başına iktidar olamayacağını da ileri süren Vural, "Biz seçimlerde ciddi bir alternatifiz. Biz kutuplaşmanın içinde olmayan alternatif bir partiyiz. Milliyetçi hareketin vatandaşa uzanan trendini görenler MHP'nin yükselişini durdurmaya çalışıyor. Bu partiler anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğa ulaşamayacaklar. Anayasa değişikliği için MHP'nin oyları çok önemli" dedi.

ÇAKMA MUHAFAZAKAR

AK Parti'nin muhafazakar ve milliyetçi bir kimliği olmadığını da kaydeden Vural, iktidarın milliyetçi söylemlerinin seçime yönelik bir taktik olduğunu söyledi. Vural,"Bunlar çakma muhafazakar, çakma milliyetçi. AKP'nin söylemi seçime yöneliktir. Seçim döneminde podyuma çıkan AKP yeni bir elbise giydi. İçlerinde 19 Mayıs'ı bile kutlamaya gerek yok diyenler var. Böyle bir parti milliyetçi olamaz."