BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.427,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Savcı İlhan Cihaner CHP'ye göz kırptı

Eski Erzincan Başsavcısı Cihaner'den CHP'ye yeşil ışık. Cihaner, adaylık ididalarına "şuan değil, koşullar oluşursa" yanıtı verdi.

Abone ol

Hakkında açılan dava sonrası Adana'ya "düz savcı" olarak atanan eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner CHP'den aday olacağı iddialarına, "şu an değil, koşullar oluşursa" yanıtı verdi.

Cihaner SKY TÜRK'te yayınlanan Vakkas Aksu'nun sunduğu Haber Mahalli programına katıldı. Cihaner, Başbakan Erdoğan'ın "Yargıtay'da Cihaner işini bağladılar. Onları yaparken bayağı mahirsiniz" sözlerine yanıt verdi. Cihaner "Benim davam bitmeyi bırakın henüz başlamadı. Bile bile karalama yapıyorlar. Bir operasyonun psikolojik zemini hazırlanıyor" yorumu yaptı.

Davanın henüz başlamadığına dikkat çeken Cihaner şöyle devam etti: "Biz o davada henüz savunma bile yapmadık. Bu davanın sonuçlandırılması, imtiyaz tanınması haberi karalamadır. Yasalar gereği bizim davamızın üç ayda bitirilmesi gerekir ancak henüz başlamadı. Biz aslında mağduruz" dedi.

Hükümetin yeni bir operasyon hazırlığında olduğunu öne süren Cihaner "Hükümet yetkilileri bizim davamızın başlamadığını biliyor. Bunu bilmemeleri mümkün değil. Bu biliniyor ama böyle söyleniyorsa yargı üzerinden yürütülecek yeni bir operasyonun belki de psikolojik alt yapısı hazırlanıyor. Bu operasyonuda Yargıtay ve Danıştay'a yapılacak operasyondur. Yeni daireler oluşturarak Yüksek Yargıyı ele geçirecekler. Başbakan Erdoğan ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ davanın bitirildiğini söylüyor. Buna yurttaşlarımız da inanıyor. Diyelim dediklerinin tamamı doğru; kendilerine bir haksızlık yapıldı, davaları erken sonuçlandırıldı. Peki bu bize haksızlık yapılmasını haklı kılar mı?" diye tepki gösterdi.

ADAY OLACAK MI?

Cihaner, CHP'den milletvekili adayı olacağı şekilindeki haberlerin anımsatılması üzerine ise şunları söyledi:
"Şu anda öyle bir değerlendirme içerisinde değilim" dedi Cihane, "Bazı yakıştırmalar yapılıyor. Belli kişilerin dokunulmazlık zırhına büründürülmesi konusunda. Daha önce de belirttim bu dava sürecinde biz hesap soran konumunda olacağız. Böyle bir ceza tehdidinden korkmuyoruz. Eğer somut koşullar oluşursa siyaset sizin için ne kadar anlam taşıyorsa benim için de gündeme gelebilir."