BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.393,19
HABER /  GÜNCEL

Mezradan cephanelik çıktı

Şanlıurfa'da, tehdit edilen bir kişinin şikayeti üzerine, 3'ü kardeş 4 kişinin yaşadığı mezrada arama yapıldı. O mezradan bakın neler çıktı?

Abone ol

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde, tehdit edilen bir kişinin şikayeti üzerine 3’ü kardeş 4 kişinin yaşadığı mezrada yapılan aramada 2 Kalaşnikof, bir tabanca, 267 mermi ele geçirildi.

Önceki gün, Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden Reşat Kaya, Kamışlı Köyü’nde yaşadığını belirterek köydeki hazine arazisini izinsiz kullanan kişiler tarafından tehdit edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. İnceleme başlatan jandarma, Kamışlı Köyü’ndeki hazine arazilerinin köye bağlı Üçpınar Mezrası’nda yaşayan Seyit, Mehmet ve Nedim Çay kardeşler ile Hacı Yıldız tarafından kullanıldığını saptadı. Bunun üzerine savcılık kararı ile dün akşam saatlerinde 4 şüphelinin Üçpınar Mezrası’ndaki evlerine baskın düzenlendi.

Baskın sırasında evlerde yapılan aramada ruhsatsız olan 2 Kalaşnikof tüfek, bir tabanca, 7 şarjör ile 267 mermi ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mermilere el konulurken, Çay kardeşler ile Hacı Yıldız gözaltına alındı. Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanmasına başlanan 4 şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ‘6136 sayılı kanuna muhalefet’ ve ‘Tehdit’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.