BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Çavuşoğlu son dakika saldırı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Paris'teki terör saldırısına ilişkin son dakika açıklama yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıya ilişkin son dakika yaptığı açıklamada, "Terörün her türlüsüne karşıyız. Terörler mücadelede ciddi bir eksiklik var. Bu tür olaylar ırkçılık ve islamafobiyi tetikliyor" dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan ve Hz. Muhammed'in karikatürünü yapen Charlie Hebdo dergisine düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Türkiye olarak terörün her türlüsünü nefretle kınıyoruz. Sebebi ve amacı ne olursa olsun terörün her türlüsüne karşıyız. Yaşadığımız coğrafyada ve Avrupa'da mücadele etmemiz gereken 2 unsur var. Bunlardan bir tanesi bölgemizdeki ve tüm dünyadaki terörle mücadeledir. Terörle mücadelede ciddi bir eksiklik var. DEAŞ ile mücadelede bile kaç aydır sonuç elde edilemedi. Diğer husus ise Avrupa'da ve birçok bölgede artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslamofobiyadır. Artan bu akımlarla terör birbirini tetikliyor maalesef" dedi.