BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs kapandı vatandaş isyan etti

İstanbul'da 1 Mayıs gösterileri nedeniyle kapatılan Metrobüs hattı vatandaşları isyan ettirdi.

Abone ol

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına getirilen yasağın ardından metrobüs ve tramvay seferlerinin de belirli kısımlarda iptal edilmesi, bazı yolcuları isyan ettirdi.

Valiliğin aldığı karar gereği metrobüs seferleri Beylikdüzü-Cevizlibağ arası, tramvay seferleri ise Cevizlibağ-Bağcılar arası yapılabiliyor. Cevizlibağ'da inmek zorunda kalan yolcular, Anadolu Yakası istikametine gitmek için İETT, Özel Halk Otobüsü, dolmuş ya da taksiyi kullanarak geçebiliyor. Bu durum, Cevizlibağ'da yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Bazı taksiler Mecidiyeköy istikametine gidenler için 'taksi-dolmuş' hizmeti veriyor. Metrobüsten inen yolcular sefer iptallerine tepkili.

29101777.jpg

"İŞÇİLERİN BAYRAMI DİYORLAR REZİLLİK..."

Zincirlikuyu'ya gitmek için bindiği metrobüsten Cevizlibağ'da inmek zorunda kaldığını dile getiren bir yolcu, "İşçilerin bayramı diyorlar, rezilik bayramı. Kendi imkanlarımla gitmeye çalışacağım artık" dedi.

"İNSANLARIN NASIL ULAŞIM YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORLAR"

Sabiha Gökçen Havalimanı'na gideceğini belirten bir yolcu ise, "İnsanların nasıl ulaşım yapacağını düşünmüyorlar. Sadece yolları kapatıyorlar. Artık 4 vasıtayla gitmeye çalışacağım, amaç ne anlamış değilim. Eylem burada, orayı kapatıyorlar" diye konuştu.