BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.401,14
HABER /  DÜNYA

Metro grevi Londra'yı fena vurdu

Londra'da 960 kişinin işsiz kalmasına ve bilet satış bürolarının kapanmasına yol açacak plana karşı metro çalışanları greve gitti.

Abone ol

Londra'da 960 kişinin işsiz kalmasına ve bilet satış bürolarının kapanmasına yol açacak plana karşı metro çalışanları greve gitti, milyonlarca kişi yollarda kaldı. Başbakan Cameron, grevi "utanç verici" buldu.

Londra'da dün gece 21.00 itibariyle başlayan ve 48 saat sürecek olan metro grevinde ilk gün sabahı metro istasyonlarının önü tıklım tıklımdı. Milyonlarca kişi grevden etkilendi.

MİLYONLARCA KİŞİ GREVDEN ETKİLENDİ

Londra Seyahat (TfL) yönetimi, uzun zamandır metro hizmetlerini modernleştirme adı altında bilet satış bürolarını kapanmasının önünü açacak bir planı devreye koymaya hazırlanıyordu. Planın hayata geçmesi durumunda 960 işçi işsiz kalacak.

Taşımacılık Sendikası (RMT) ve Seyahat Satış Görevlileri Derneği (TSSA), plana karşı grev kararı aldı. Grev oylamasına metro çalışanlarının yarıdan fazlası "evet" derken, sendikalar ilk aşamada uyarı amacıyla 48 saatlik grev kararını dün geceden itibaren hayata geçirdi. Sendika, TfL yönetimi planlarından vazgeçmediği durumda daha aktif eylemler yapacağını belirtiyor.

CAMERON GREVİ 'UTANÇ VERİCİ' BULDU

Grevin etkisinin büyük olması üzerine Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, "gerekli olmayan bir grev" açıklaması yaparken, Başbakan David Cameron "utanç verici" diyerek greve saldırdı.

RMT sendikası başkanı Bob Crow ve TSSA lideri Manuel Cortes ise belediye başkanın seçimler döneminde bilet satış ofislerini kapatmayacağı sözü verdiği halde sonrasında görüşmeyi bile reddettiğini belirtti. Sendika yöneticileri, sorunun çözümüne açık olduklarını ama belediye başkanının görüşmekten kaçtığını belirterek, bir kez daha belediye başkanını görüşme masasına davet etti.