BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  MEDYA

Metiner'den cemaate parti teklifi!

Mehmet Metiner, cemaatin siyaset yapması gerektiğini söyledi. Metiner'in bir de cemaate kurulacak parti için teklif var.

Abone ol

AK Partili Mehmet Metiner, AK Parti'nin reel oy oranının yüzde 50-55 çıtasında olduğunu söyleyerek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu oy oranının yakalacağını iddia etti. Cemaatin parti kurması gerektiğini de savunan Metiner, kurulacak partiye bir de isim teklifinde bulundu.

Mehmet Metiner, A Haber'de katıldığı programda seçimleri değerlendirdi, AK Parti'nin hem cemaat hem de cemaatin desteklediği muhalefet partileri karşısında, mutlak bir galibiyek kazandığını iddia etti. İşte Metiner'in programdaki açıklamaları;

Partilerin tümünün kaybettiği kanaatindeyim. Sözgelimi Kayseri'de MHP, CHP'nin ve Pensilvanya'nın oylarıyla ikinci parti konumuna yükseldi. Bu MHP'nin kendi oyları değil. Gülen Hareketi'nin kendi tabanına söz geçiremediğini söylüyorlar. Bu çok ciddi bir iddiadır. Ben o kanaatte değilim; çünkü cemaatin siyasi gücünün çok fazla abartıldığı düşüncesindeyim. Yani siyasal çok farklı dinamiklere sahiptir.

"KASET PARTİSİ KURSUNLAR"

Gülen Hareketi eğer bundan sonra siyaset yapacaksa, kendi partisini kurması gerektiğine inanıyorum. Yani gücünü o zaman görebiliriz. Hazır partisinin adı da buluşmuşken, "kaset partisi" mesala olabilir. Bence Gülen, kendi partisini kaset partisi adında kursun. Böyle olduğu zaman CHP ve MHP ile ittifak ilişkisini içerisine girebilir. 

"BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALIRLAR"

Sahada çok aktif bir siyaset yaptılar. AK Parti'nin karşısında CHP güçlüyse CHP'yi, MHP güçlüyse MHP'yi desteklediler. Hatta Güney ve Doğu'da BDP'yi desteklediler. AK Parti kaybetsin diye Ağrı'da çok açık biçimde bunu gördük. Bundan sonra da siyaset yapacaklarsa ki yapacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Başbakan'ın ilk turda Çankaya'ya çıkması, öncelikle Pensilvanya'nın hoşuna gitmez. Dolayısıyla siyaset yapmaya devam edecekler. Ellerinde başka kaset ve tape'lerde varsa onlarla gezsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar.

"CHP AĞIR YENİLGİ ALDI"

CHP çok büyük hezimete uğramıştır. İstanbul'da CHP'nin oylarının yüzde 40 olduğu söyleniyor. Bu oylar CHP'nin kendi oyları mıdır, Sarıgül'ün oyları mıdır? Hadi oradan derler! Peki Pensilvanya'nın hiç mi etkisi olmadı burada? Ankara'da Pensilvanya'nın hiç mi etkisi olmadı yani. MHP'nin Ankara'da ve İstanbul'da CHP'li adaylara oylar kaymadı mı? MHP'nin daha önce bu iki ilde aldıkları oylara bakınız bir de bu seçimde aldığı oylara bakın. Bu oylar nereye kaydı. Dolayısıyla AK Parti, tüm partilerle mücadele etti bir de Pensilvanya'ya karşı mücadele etti. AK Parti almış olduğu oyla mutlak bir galibiyet kazanmıştır. Ben AK Parti'nin yüzde 50-55 oyunun olduğunu düşünüyorum. Bunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de göreceğiz."